lørdag den 5. november 2016

Omringet af sæler

Denne lørdag var vejret ikke det bedste, tunge skyer hang lavt, og det så ud som om himlen ikke ville forblive helt tæt. Der var planlagt en tur fra Havnsø mod Saltbæk Vig, men to af deltagerne har ikke været rundt om Nekselø, så turen blev straks ændret til en tur ud forbi Stold for at kigge på sæler, hvis der er nogen og derefter tilbage til turen rundt om Nekselø. Da vi nærmede os Stold, sad vi bare stille i kajakkerne, drev med vinden, og lod sælerne komme helt tæt på os, og vi blev ikke skuffet, der var mange sæler i dag, måske mellem 15 og 20 sæler, og de stod hele vejen rund om os, mens vi drev med vinden. Vi passerede revet og roede derefter ind mod Vesterlyng med en stor flok sæler efter os, men kun bag os. Da vi vendte, kunne vi atter nyde synet af de mange sæler, som meget hurtigt fandt ud af, at det sikreste sted var bag os. Ved revet ud for Stold stoppede sælerne ved revet og fulgte ikke længere med os. Det var et flot syn med de mange sæler helt tæt på kajakkerne.



Vi satte kursen mod revet og roede langs med revet ind mod Nekselø, forbi havnen og ud til den nordvestlige ende af øen med vind og søer fra øst, så vi blev udsat for en hel del vind og bølger. Ved den nordlige ende af Nekselø mødte vi en enkelt sæl, som tilsyneladende lå og nød stilheden. Der var noget mere læ langs sydvestsiden ind på den anden side, så vi lagde ind på det sted, hvor vi plejer at lægge ind for frokost, fandt et godt sted med lidt læ, hvor vi kunne nyde frokosten, mens regnen var begyndt at gøre lørdagen ekstra sur.


Det tog ikke ret lang tid, så var vi af sted igen, men denne gang med vinden lige imod, så det satte en begrænsning på farten. Tilbage ved bilerne fik vi hurtigt pakket sammen efter en kold, men rigtig god tur, trods det dårlige vejr.

Turen: Havnsø til Vesterlyng, rundt om Nekselø og tilbage til Havnsø.
Dato: Lørdag den 5. november.
Deltagere: Christina, Klaus, Erik og jeg.
Turens længde: 16,4 kilometer.
Vejret: Vind fra øst 5 m/s. Diset og overskyet og regn fra middag.
Temperaturer: Luften 5 grader og vandet 9 grader.

Intet spor, problemer med GPSen, betjeningsfejl.


Ingen kommentarer: