onsdag den 18. februar 2015

Sol, vind og elleve på kajaktur

Det gode vejr havde i dag lokket elleve kajakker på vandet. Vi satte ud fra Skuldelev Strand og satte kursen mod Selsø Hage. Med lidt modvind og modsol havde vi en meget flot tur sydover. Solen var så kraftig, absolut ikke generende, at jeg måtte have solbriller på og det må vel siges at være en spæd start på lidt varmere vejr og at foråret nærmer sig. Den har ellers ikke gjort megen væsen af sig på det sidste. Der var lidt højvande, så der var nemt at komme frem. Vi fulgte kysten i passende afstand, så meget forår var det nu heller ikke at det er sommerroning. Det er en af de strækninger vi ofte ror, når vinden kommer fra vestlige retninger, så vi kender forholdene. Vi rundede Selsø Hage inden vi lagde ind i læ for at nyde frokoste.



Da vi lagde ind, blev der ringet fra DR efter Thomas, han tog det nu meget roligt, men skulle dog skynde sig tilbage, så på turen tilbage til Skuldelev var vi blot ti kajakker. Efter frokosten bød Jens på et større udvalg af lækkert wienerbrød og et udvalg af kager. Efter frokost, kaffe og kage gik vi en lille tur på Selsø Hage. Tilbage i kajakkerne roede vi tilbage til Skuldelev i absolut roligt tempo.


Det er desværre sådan, at når vi er flere end otte på ture, kan det være svært at holde samme og ro i kommunikationsafstand, man holder vi bare sammen i mindre grupper, så er der intet sikkerhedsproblem. Denne tur skal ikke have ros for at vi holdt sammen. Det blæste ret meget op under turen tilbage, så ved de åbne stykker havde vi en del kold vind ind skråt bagfra. Vi kom til Skuldelev i spredt orden, fik hurtigt pakket sammen og klædt om og så sluttede vi turen som vi plejede med en kop kaffe og resterne fra kagebordet.

Turen: Skuldelev Strand til Selsø Hage og retur.
Dato: 18. februar.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Jakob, Benny, Jan, Palle, Jens, Thomas, Erik, Dan og jeg.
Dan var med som Elgjægerens gæst.
Turens længde: 16 kilometer.
Vejret: En hel del sol til efter frokostpausen og vind fra sydvest ca. 5 til 6 m/s.
Temperaturerne: Luften var 5 grader og vandet blot 3 grader.


Ingen kommentarer: