fredag den 7. juni 2024

Nattergal og skærgård

Vi var ni kajakker i fantastiske Hällaryd Skærgård, hvvor vi nød skærgården i lidt anstrengt vejr.
Turen: Hällaryd Skärgård, Blekinge.
Dato: Fra 3, april til 6 april.
Deltagere: Lene og Finn, Vibeke og Jørgen, Karin, Kim, Bjarne, Flemming og jeg.
Turens længde;       Første dag 8 kilometer.
                                Anden dag 15 kilometer.
                                Tredje dag 16 kilometer.
                                Fjerde dag 12 kilometer.
                                Ialt 52 kilometer.
Vejret første dag: opklaring til sol middel vind fra vest på ca. 6 m/s.
Vejret anden dag: sol middel vind fra vest til syd på 3 - 6 m/s.
Vejret tredje dag: sol til overskyet med vind fra syd til sydvest på 4 m/s.
Vejret fjerde dag : sol til overskyet med vind fra sydvest på ca. 4 m/s.
Temperaturerne lå fra 15 til 20 grader, men blot 7 garder den korte nat,

Mandag morgen hentede jeg Flemming, og vi fik hurtigt pakket kajakken på taget og grej ind i bilen, og så af sted  mod Sverige. Trafikken gled overraskende godt, så efter en time var vi ved rastepladsen efter betalingsanlægget ved Øresundsbroen, hvor vi skulle mødes, så vi fik lidt ventetid inden vi alle var samlet, og så af sted mod Nytäppet i samlet flok med et enkelt kort kaffestop ved Ekerydrasten. Da vi kom frem startede vi med at spise frokost imnden vi pakkede kajakkerne. Vi roede først til Østra Bokø, hvor vi etablerede lejren, men det var nu ikke så nemt, da hele lejrområdet har haft besøg af vildsvin, så der var ikke ret mange pladser, hvor vi kunne have teltene.
Sådan ser en flot græseng ud, når der har været besøg af vildsvin.

Vi fik placeret teltene et godt stykke fra hinanden, da det var hele området der var molestreret. Da kajakkerne var tømt roede vi en tur, men vinden var lige i overkanten, så det blev blot en tur på 8 kilometer i midten af skærgården. Tilbage ved lejren nød vi aftensmaden og hyggede os til det var til at gå til ro. Dagens tur blev på 8 kilometer.
Anden dag.
Det var en dag med sol fra en næsten skyfri himmel vi stod op til , og vinden var faldet til svag vind, men vinden skulle tage til op ad dage og samtidig gå over i syd, så vi besluttede, at det var ikke muligt at ro over i Järnavikfjorden, men det var muligt at ro rundt om Tärnö fra vest, hvis vi kom tidligt af sted, så det var målet for dagens tur. Vi roede inde i skærgården, og rundt om en af øerne, for lige at fornemme dønningerne. Vi kom fint frem til vestsiden af Tärnö, hvor der stadig var en hel del dønninger fra mandagen. Da vi nærmede os det vestlige rev kunne vi se en stor fugl på den store stenee, var det en gås eller ørn, og da vi nærmede og kunne vi se en meget stor ørn sidde på stenen, da vi kom tæt på lettede den kæmpe store ørn med en fugl i fangerne, et imponerende syn da den lettede lige foran os og fløj få hundre meter for at sætte sig og fortsætte måltidet., og da vi kom tæt på igen lettede den igen med eskorte af nogle krager, så generede den voldsomt, så måske var det en krage den havde i fangerne. første gang. Vi kom dårligt nok rundt om den sydlige ende før vi kunne mærke, at vinden tog til, og så er den sydlige ende ikke et godt sted at være, så om i læ og nyde østsiden af Tärnö. Vi rundede fyret og lagde os ind på "vores" gamle lejrplads for frokost, hvor vi nød frokosten med adskkillige sangglade nattergale som underholdning. Efter frokosten gik vi en tur op omkring det gamle forsvarsværk og tilbage til pladsen. Vi satte atter kajakkerne i vandet og roede tilbage til vores lejr, hvor vi nød en stille men blæsende aften. Dagen tur blev på 15 kilometer.
Tredje dag
Onsdagen blev en tur rundt i den inderste del af skærgården. vi startede med at ro nord om Vester Bokö og der efter prøvede vi at ro rundt om en af de små øer og ud i Østersøen, og blev hurtigt bekræftet i, at det var for hårdt, men vi fik en ganske fin tur ud af at ro rundt om en del af øerne. Frokosten nød vi i den nye og flotte shelter på Fölsö. Dagens tur blev på 16 kilometer.
Fjerde dag
Torsdagen startede med, at vi pakkede vores udstyr sammen, men lod teltene stå, og så roede vi en tur i den nordøstlige del af skærgården, og tilbage til Östra Bokö, hvor vi pakkede vores lejr sammen, pakkede kajakkerne og roede i lige linje tilbage til Nytäppet, hvor vi hurtigt fik pakket bilerne og så af sted mod Danmark. Den sidste dag fik vi roet 12 kilometer. 
Selv om vejret ikke var optimalt, så fik vi en ganske fin særgårdstur ud afdet.


Klar til afgang fra Nytäppet og fire dage i skærgården.
Bølgerne var tålelige, når vi roede i læ af øerne.
På billederne kan man slet ikke fornemme vinden.
Helt i læ var der bare skønt mellem skønne Fölsö og Hallö.
Vi kunne lægge nogle ruter, hvor vinden var svag, men helt undgå vind kunne vi ikke.
I læ af Tärnö er bare et af de smukkeste steder i skærgården.
Udsigten fra "vores" gamle lejtr på Tärnö.
Inspktion af lejren inden tirsdagens frokost.
Aftenhygge i læ for den kolde vind fra syd..
Frokosthygge ved den nye shelter på Fölsö.
I læ af Aspeholmen, hvor vi skulle lave et billede af hele holdet.
Det meste af holdet på toppen af Fölsö.

Ingen kommentarer: