onsdag den 24. april 2019

Tisvildeleje til Rågeleje og retur

Efter en påske med fantastisk vejr,( men ingen ville med mig ud at ro), kom blæsten, og så skulle vi endelig på vandet. Eneste mulighed for en god kajaktur var at tage til nordkysten og ro i læ under de høje skrænter. Vi mødtes ved Tisvildeleje og fik hurtigt gjort os klar til at ro mod Rågeleje i flot solskin. Vinden var ganske hård, men når vi holdt os inde under land, var der læ og fint rovand, men også modvind, hvor der var lave områder, hvilket der heldigvis ikke er ret mange af. Efterhånden som vi nærmede os Rågeleje, blev det mere og mere skyet.
Kystsikring og grønne skrænter.
Langs det meste af kysten var man i gang med at kystsikre, hvilket også er meget nødvendigt. Det var et flot og dramatisk syn at se de kyststrækninger, hvor der ikke var kystsikret.
Kyststrækning ved Hether Hill uden kystsikring.
Vi lagde ind ved badestranden i Rågeleje og fandt en godt sted med læ til frokostpausen. Solen ikke lod sig se ordentligt, og det var ret koldt at sidde op ad betonmuren, så frokostpausen var ikke ret lang, og vi kom hurtigt af sted igen mod Tisvildeleje i medvind noget af strækningen.
Frokostpause i læ for vinden.
Vi kunne ro meget kystnært, så vi ikke kom ud i vinden. Da vi nåede tilbage til Tisvildeleje, hvor der ikke var flere kystskrænter, kunne vi mærke vinden, som var nøjagtig lige så strid, som da vi startede turen, men vi havde ingen problemer med at komme i land. Det var hårdt at bære kajakkerne tilbage igennem det løse sand. Vi fik hurtigt skiftet tøj og pakket sammen og fandt et godt sted med læ til den efterfølgende kaffe med rouladel.

Turen: Tisvildeleje til Rågeleje og retur.
Dato: 24 april.
Deltagere: Karin, Jakob, Bjarne, Finn og jeg.
Turens længde: 17,6 kilometer.
Vejret: Fra sol til overskyet med vind fra sydøst 8 m/s. og 10 m/s i vindstødene.
Temperaturerne: Vandet var 9 grader og luften 11 grader.


Ingen kommentarer: