torsdag den 10. juli 2008

Madpakketur fra Munkholmbroen.

Efter flere dage med særdeles ustabilt vejr planlagde vi at lægge ud fra Munkholmbroen og ro mod Tuse Næs. Vejret var vekslende skydække med nogen sol, som det jo hedder i de meteorologiske termer. Vinden var dog tiltagende fra 6 til 8 sekundmeter fra sydvest. Det var bare rovejr, så vi tog af sted på den planlagte tur op langs Dragerupskoven til Kirsebærholmen, hvorefter vi krydsede sejlrenden til Holbæk og roede frem til Bognæsskoven ved Tuse Næs. På turen deltog Elgjægeren, Jacob og jeg. Senere ville Benny støde til,, idet han var forhindret i at være ved udgangsstedet klokken 09.45.

Elgjægeren skulle have en passager med på turen. Her venter passageren utålmodigt på, at "far" får gjort kajakken klar, så de kan komme af sted på tur. Præcis klokken 10.00 lagde vi fra ved Munkholmbroen.



Hund og herre - gæt hvem der er hvem - klar til tur. Lige så snart, der var lagt fra land, faldt den ene i søvn og sov trygt i bunden af kajakken. Hunden tog turen forbavsende roligt, men den havde også prøvet det adskillige gange.



Bognæs er et dejligt sted at lægge ind for enten at holde pause eller overnatning. Skoven hører under Skov- og Naturstyrelsen og indrettet til frilejrplads, der er borde og bænke til gæsterne - synd alle ikke rydder op efter sig ved så dejligt et sted, det ville måske hjælpe med opstilling af skraldespande.



På tilbageturen lagde vi ind ved Marinestationen ved Dragerup, hvor Benny stødte til, han var allerede igang med kaffen, da vi kom. Vi gik først op for at kigge på Marinestationen, hvor vi lige skulle have det traditionelle billede ved torpedoen. Marinestationen blev i 1953 afløst af Torpedostation Kongsøre efter de "nye tyske torpedoer" blev indført i den danske marine. Efter omlægning i den danske flåde er Kongsøre også nedlagt som torpedoværksted og base for torpedoerne, og nu er Kongsøre omdannet til uddannelsescenter for bl.a. frømandskorpset, derfor blev navnet også ændret til Marinestation Kongsøre. I dag fungerer Marinestationen i Dragerup som led i uddannelsen inden for marinebiologi på RUC.

På grund af en del besvær med selvudløseren måtte vi tage to sæt billeder af gruppen, det er ikke sådan med den moderne teknik. Så kom Jan Milbo til undsætning - Jacob kom ligesom svævende ind på billedet!






Marinestationen ligger helt fantastisk naturskønt lige ud til Isefjorden skjult bag grønne bøgetræer. Da vi forlod Marinestationen, var det blæst op - nu kom vinden fra sydøst, så vi havde strid modvind de sidste 4 km tilbage til Munkholmbroen. Vi var tilbage ved udgangsstedet efter 19 kilometers roning - igen en pragtfuld rodag på Isefjorden.





Ingen kommentarer: