lørdag den 4. juli 2009

Badetur til Kongsøre

Lørdag den 4. juli.

På netværket har der været flere ønsker om ture i weekenden, helst lørdage, så i dag var det muligt at komme på lørdagstur, men vejret og DGI-Landsstævne holdt måske nogen væk fra turen. I dag deltog Ulla, Jakob, Henrik, Benny og jeg. Vi lagde ud fra Holbæk Marina lidt før klokken ti, roede ud af havnen mod Kirsebærholmen og krydsede fjorden i samlet flok.

Der var ikke en krusning på fjorden, så vi holdt en pæn fart op langs Tuse Næs kysten. Ud for Hønsehalsen mødte vi igen et marsvin, måske var det marsvinet fra Østerløb, der var på fiskeri i Vesterløb, men flot var det at møde denne lille hval.

Vi krydsede over Lammefjorden fra Løserup Strand og lagde ind til Sandskredet for frokost dog uden kage til kaffen. Sandskredet er en meget populær strand for lokalbefolkningen, man skal være lokalkendt for at finde denne lille oase ved Isefjorden. Efter frokosten gik vi hen til den lille grusgrav for at se, hvor Sommertræf 2009 burde have adresse. Der var lagt op til at medbringe badetøj, og snart var vi alle i vandet for at nyde en lille svømmetur. Henrik udfordrede balanceevnen på kajakken med leg og cowboyredning, og Benny skulle lige vise os et næsten perfekt rul. Efter badeturen tørrede vi hurtigt i solen, hvorefter vi rundede Marinestationen, inden vi begyndte tilbageturen. Vi skulle dog lige forbi Næbbekroen, inden vi krydsede over til Løserup Strand.

Kongsøre Skov går helt ned til vandkanten og er et meget flot område til kajakroning, og for første gang mødte vi flere grupper, der var på fjorden i kajak, det er ellers sjældent, vi møder andre kajakroere på fjordene.

Vi holdt fint sammen og roede roligt tilbage med mange drikkepauser, alligevel holdt vi en gennemsnitsfart på lidt over 6 km/t., og det var flot i den varme.

Løserup Strand har også skrænter ned til fjorden med et flot skjult sommerhusområde højt oppe.

Ved Bognæs var det kaffetid med Ullas hjemmebagte chokoladekage, og det var en stor nydelse, inden de sidste tre kilometer til Holbæk. Vi sad sammen med to Orøboere, der var taget til Bognæs for at drikke frokost, og godt beduggede sejlede de tilbage til Orø, for dem er sejlsport noget på grønne flasker og elefanter på forsiden, de tomme ølflasker havde de dog ikke plads til på hjemturen. Bognæs Skov er et meget fint område med frilejrplads, den er meget besøgt af badegæster, og mange af dem overnatter i skoven.

Da jeg tændte GPSén efter pausen ved Kongsøre var batterierne flade, de kunne heller ikke klare sommervarmen.
.
Dagens distance : 26 km.
.
Vejret var bare fantastisk med temperaturer lige under de 30 grader, ikke mange skyer over Isefjorden til trods for, der er Roskilde Festival, hvor det ellers plejer at være koldt og med masser af regn, men sådan var det ikke i dag. Da badevandet var kommet op på 22 grader, kunne vi bade uden tørdragt.

Ingen kommentarer: