torsdag den 30. april 2009

Fra Vellerup til Bramsnæs

Onsdag den 29. april.

Turen til Immeln er i den kommende weekend, så i dag blev vi kun Jakob, Benny og jeg. Flere havde meldt afbud til turen. Vi skulle lige ud på en lille tur inden vi tager til Sverige i weekenden. En af de rigtig gode ture på Isefjorden er langs Hornsherredskysten. Vi lagde ud fra Vellerup og aftalte at frokosten skulle indtagen på spidsen af Bramsnæs.

Vellerup Vig er altid en flot område og når solen skinner fra en skyfri himmel, så er det en ekstra god oplevelse at lægge ud fra stranden ved den gamle færgemole.

Kysten ned mod Ejby har rigtig fået forårsfarver, Træerne har fået nye blade og hvidtjørnen er allerede sprunget ud. Vi mødte ingen sæler og ingen marsvin selvom det er ved at være på den tid at de viser sig inde i fjorden.

Vi fulgte kysten rundt i vigen inden vi gik i land på Bramsnæs. Jakob skulle lige prøve at finde det sted, han trådte sine barnesko. Vi valgte Bramsnæs, så vi rigtig kunne ligge og nyde det gode vejr og iagttage hvor det nu var, Jakob har boet som barn. Det er en kyststrækning, som har ændret sig meget i de seneste år. Patricia havde som sædvanlig sørget for at vi fik dejlig kage til kaffen.
.
Udsigten fra pausestedet over mod Ejby Havn var bare flot i dag.

Tilbageturen var som sædvanlig i medbvind, så vi kunne nyde turen tilbage mod Vellerup. Hornfisken er kommet, vi kunne se hornfisk suse rundt i vandoverfladen for at gyde.

Vi har roet turen flere gange i år, så det er spændende at følge flere af de gamle huses ombygning fra vandsiden. Min kalender er lidt kaotisk i dag. Først rotur på Isefjorden, så hjem og ordne roudstyr, derefter til København og spise, inden vi kørte retur så i "Gasværket" og opleve "Elsk mig i nat". Jeg nåede det hele og havde en meget fin dag.

Dagen tur i tal.
Distancen: 12,2 km.
Vejret: Fantastisk.
Vandtemperaturen: ca. 12 grader.
.
Foto: Jakob og Ole.

Ingen kommentarer: