tirsdag den 17. juli 2018

Fra Rørvig til Nyrup Bugt

I går foreslog Grethe en tur fra Rørvig til Klint Bugt. Selv om det er ferietid, var vi alligevel 10 kajakker, der startede turen fra Rørvig Havn. David startede dog fra Kulhuse og roede tværs over fjorden for at støde til i Rørvig og følge med et stykke af turen. Vejret var fantastisk rovejr, let overskyet, varmt og ingen vind. Vi fulgte kysten til Skansebugten i passende afstand, så vi kunne nyde området. Selv om der er mange sommerhuse, så er det et flot område at ro langs med. Ved Skansebugten roede vi tæt på kysten for at opleve den spændende fjordbund, hvor der få meter fra kysten er en meget stejl skrænt ned til ca. 4 meters dybde. Vi rundede Skansehagen og roede mod Korshage og stadig kystnært, så den spændende kyststrækning kunne opleves fuldt ud. Området er noget mere øde med meget store sommerhusgrunde end inde i Skansebugten. Fremme ved Korshage ændrede kysten atter sig til noget mere barsk nordvendt Kattegatskyst. Ved Flyndersø lagde vi ind for en kort kaffepause, men startede med at tage en dukkert i Kattegat, og derefter nød vi kaffen, så det blev alligevel ikke en kort pause. David vendte om og roede mod Hundested og så tilbage til Kulhuse, mens vi andre roede mod Klint.
Fire kajakroere fra Silkeborg på sommerferie ved Rørvig lagde ind ved siden af os, de trængte også til et hvil. På vandet igen passerede vi Dybesø og badeområdet fra Dybesø til Kabelhuset. Vi mødte rigtig mange, som nød det dejlige badevand langs kysten. Ved Nordstrand lagde vi ind for frokost, dog uden en dukkert først, så det blev en kort pause. Derefter roede vi de sidste par kilometer til stranden ved Nyrup Bugt. Grethes mand Finn havde kørt deres SUP-board ned til stranden, så nu skulle der leges, og det blev der så. Det var en rigtig skøn tur på Isefjorden og på Kattegat. Da vi havde pakket bilerne havde Finn sørget for et større veldækket kaffebord, og turens kalorieforbrug blev erstattet af jordbærtærte og wienerbrød, inden vi kørte tilbage til Holbæk.

Turen: Rørvig Havn til Nyrup Bugt.
Dato: 17. juli.
Deltagere: Birgit, Grethe, Inger, Marianne, Henning, Peter, Søren, Michael, David og jeg.
Turens længde: 16 kilometer.
Vejret: Lettere overskyet med svag regn mod slutningen. Svag vind 2 - 3 m/s.
Temperaturerne: 24 grader.

torsdag den 12. juli 2018

På tur gennem vadehavet.

Ved Isefjorden er der også et vadehav eller nærmere bestemt, når man tror, man kan ro gennem Kyndby revet, så må man regne med, at man skal ud af kajakken og trække den gennem det lave vand. Umiddelbart ser det ud som om, at der er vand nok, meeeen der er kun sten nok. Vi var seks, som tog på madpakketur, det var tanken at ro fra Hammer Bakke til Kyndby Huse. Vinden skulle være svag fra nordnordøst, så det ville være perfekt til turen. Da vi satte ud var vinden let og i nord, og der blev vinden hele dagen. Det betød, at bølgerne kan få god fart ned gennem Isefjorden, og når vanddybden var stor, så kan det betyde ret store bølger. Da vi kom op omkring Rendebæk, mente Birgit, at hun aldrig havde drukket kaffe på Orø, eller også var det Michael, der var kaffetørstig, så vi lagde ind ved den gamle færgemole for at holde en kort kaffepause. På vandet igen satte vi kursen mod Kyndby Revet, og da det var højvandet, mente jeg, at vi kunne ro igennem revet, så vi slap for at ro uden om og dermed slippe for at ro et par kilometer i sidebølger. Det var besværligt at ro igennem uden at ramme stenene, men vi kom igennem, og så satte vi kursen mod Kyndbyværket, men bølgerne gjorde os utrygge, da vi skulle forbi den lange mole, så vi vendte og lagde ind ved Kyndby Huse i stedet for. Varmen var ekstrem, så Birgit, Inger, Peter og Michael tog lige en dukkert inden frokosten. Vi fandt et fint sted, hvor vi kunne sidde og nyde udsigten og frokosten. Tilbage i kajakkerne besluttede vi også at ro gennem revet, når vi skulle tilbage, idet ingen havde lyst til at ro uden om. Da vi kom ind på revet, måtte vi ud af kajakkerne og trække dem gennem det lave vand. Ude på den anden side, hvor der var vand nok, fortsatte vi tilbage til Hammer Bakke i de lette bølger. Tilbage ved Hammer Bakke fik vi hurtigt pakket sammen og nød en kop kaffen, inden vi kørte hjemad. Det var en ganske fin tur, og så var det glædeligt, at Birgit kunne komme med igen.

Turen: Hammer Bakke til Kyndby Huse og retur.
Dato: 12. juli.
Deltagere: Birgit, Inger, Peter, Henning, Michael og jeg.
Turens længde: 13,8 kilometer.
Vejret: Sol, varmt og let vind fra nord på 5 - 6 m/s.
Temperaturerne: Luften var 29 grader og vandet 22 grader.





tirsdag den 10. juli 2018

Lille rundtur

Det gode rovejr denne tirsdag formiddag indbød til lidt mere tur end bare til "Marsmanden", så vi startede med at ro til Orø, hvor vi roede ind i havnen. En enkelt kajakroer fra Orø skulle ud og træne kajakteknik og redninger, og så så vi ikke ret meget mere til ham. Vi fortsatte mod "Marsmanden" Vi kunne tydeligt mærke at vinden fik mere og mere fart på, så Inger og Arne ville hellere ro tilbage til klubben inden det blev for sjovt, mens vi fortsatte mod "Marsmanden". Vi rundede den gamle rustne herre ude midt på fjorden, han har nu set bedre dage, men må alligevel betragtes som uundværlig og satte kursen mod klubben. Vind og bølger var ikke noget problem, så det var bare en skøn lille formiddagstur.

Turen: Holbæk Kajak Klub til Orø Havn og derefter til "Marsmanden" og tilbage til klubben.
Dato: 10. juni.
Deltagere: Peter, Søren, Arne Inger og jeg.
Turens længde: 16,8 kilometer.
Vejret: Tørt og overvejende skyet vejr, vind fra sydsydvest fra 2 til 5 m/s.
Temperaturerne: Luft og vand ca. 20 grader.


torsdag den 5. juli 2018

Fra Bøgeskoven til Højrup

Torsdagens madpakketur skulle have været en tur til Hven, men på grund af vinden over Øresund,  blev det en tur til Stevns Klint med Bøgeskov Havn som udgangssted. Vi var syv, som kørte fra kajakklubben klokken 08.00 til Bøgeskov Havn, hvor vi ankom 09.35. Vi fik hurtigt gjort kajakkerne klar og så afsted uden om havnen og langs med klinten til Højrup. Der var aftalt, at vi skulle lægge ind efter Sigerslev Kalkværk for en kort kaffepause. Kysten var fin at lægge ind til, og der var ingen rullesten, så landgangen var uproblematisk. Mens vi sad ved klinten, kom diskussionen om, hvilke svaler det var, som kredsede over os, der var både huller lige ved jordoverfladen og svalereder under kridthylderne. Anne-Marie fandt ud af, at det var landsvaler og digesvaler, der holdt til ved klinten. I kajakkerne igen fortsatte vi til Højrup Kirke, hvor vi lagde ind midt i bugten, hvor der var lidt sand og ingen rullesten. Bugten er berømt eller snarere berygtet for at bestå af rullesten, men her midt i bugten var det meget fint at lægge ind. Vi havde aftalt, at vi ville gå op på klinten og spise frokost. Vi fandt et meget fint sted med borde og bænke og en flot udsigt, ja vi kunne faktisk tydeligt se Møns Klint her fra. Under pausen fik vi besøg af Erik Vangsgård fra Rødvig, der var på cykeltur langs klinten. Vi fik en snak om klubbens nye pagajer, som han har fremstillet. Efter pausen skulle vi lige klare nogle praktiske gøremål, inden vi atter satte os til rette ved ishuset for at nyde en is, inden vi skulle ud at ro igen. Vi skulle da også lige ind i kirken, idet vi troede,m der var bryllup i kirken, men brudeparret skulle bare fotograferes ved kirken. Så var det ned af trapperne og hen til kajakkerne. Det gik fint med at komme på vandet igen, og turen tilbage til Bøgeskov gik fint, men vi savnede lidt sol, som vejrudsigten havde lovet, men den kom først under køreturen til Holbæk. Det havde ellers være godt med bare lidt sol under turen til Bøgeskov Havn, for klinten tager sig bedst ud i solskin. Det blev en meget fin tur til Stevns Klint, selv om solen udeblev, tempoet var godt og sammenholdet under roturen var perfekt.

Turen: Bøgeskov Havn til Højrup gamle kirke og retur.
Dato: 5. juli.
Deltagere: Inger, Marianne, Birgitte, Anne-Marie, Helle, Michael og jeg.
Turens længde: 23,8 kilometer.
Vejret: Tørt, men overskyet med vind fra vest på ca. 5 m/s.
Temperaturerne: Vand og luft ca. 22 grader.

tirsdag den 3. juli 2018

Rundtur på Holbæk Fjord

Ti kajakker lagde ud med kurs mod Hørby Havn og stemmeværket ved Tuse Å, vejret var fantastisk, så det var bare om at nyde turen på fjorden. Der var lidt bølger ude på fjorden, det luftede, så degt var til at holde ud at være på fjorden. Inde ved stemmeværket lå vi lidt og nød stilheden, sammen med diskussionen om vi skulle vende med eller mod uret, de store beslutninger blev taget, og resulterede i at det gjorde vi så. Vi roede der efter tilbage til klubben, tempoet var fint så vi kunne nyde medsøen og rygvinden. Det blev er kort, men ganske fin tur i bagende hede.

Turen: Rundtur fra Holbæk Kajak Klub - Hørby Havn, Stemmeværket ved Tuse å og retur.
Dato: 3. juli.
Deltagere: Grethe, Lisbeth, Inger, Henning, Peter, Søren, Michael, Per, Arne og jeg.
Turens Længde: 11,5 kilometer.
Vejret: sol fra en skyfri himmel, og vind fra vest ca. 5 m/s.
Temperaturerne: Luften var 24 grader og vandet 22 grader.