torsdag den 2. marts 2017

Så kom foråret - næsten

Efter kalenderen er det den første forårsdag i dag den 1. marts, vejret var fint efter forholdene, men det var godt nok noget blæsende, så vi satte ud fra Skuldelev Strand med kurs mod Selsø Hage, hvor vi ville nyde frokosten for at få så meget læ som overhovedet muligt. Vi kom fint ud i kajakkerne, selv om der var sket et eller andet med kroppen i den lange vinterpause, så jeg har nok et eller andet, der skal bearbejdes meget snart. Solen tittede frem et par gange under turen til Skovbroen, så det føltes faktisk som om, det var begyndelsen til foråret, og det var en stor nydelse at komme på vandet igen. Da vi passerede Skovbroen, skulle vi da lige ud til Selsø Hage for at se, hvor kraftig vinden reelt var, og jo, der var masser af vind ude ved hagen, så vi vendte og roede ind til land, så vi kunne sidde i læ og nyde frokosten.

Vind og bølger ved Selsø Hage.
Frokosthygge med sol og læ for vinden.


Det er normalt, at kysterne ændrer sig en del gennem vinteren og specielt, når der også kommer et par kraftige storme med vandstigninger, så ved Skovbroen var bunden blevet ekstrem blød, så der var lidt problemer ved landgangen. Vi fandt et godt sted, hvor vi kunne nyde frokosten og det wienerbrød, Jens havde med til kaffen.


Da vi kom i kajakkerne igen, var strømmen i den smalle rende mellem Skovbroen og Eskildsø på sit højeste, men sydgående og vindbølgerne nordgående, hvilket skabte nogle besynderlige bølger ude ved sejlrenden, men det var kun ved det smalleste sted på fjorden. Rygvinden tilbage til Skuldelev var en rigtig god hjælp til de ømme arme, men skønt var det, at komme på vandet igen. Vi oplevede et par store flokke blishøns, men også en stor svane, som var kommet til skade med det ene ben, så den havde problemer i vinden, vi kunne ikke komme den til hjælp, så desværre venter der den en grim skæbne. Det var en rigtig fin forårstur, selv om det er sket tidligere, at der er kommet mere vinter i marts, men i år sker det nok ikke.

Turen: Skuldelev Styrand til Selsø hage og retur
Dato: 1. marts.
Deltagere: Jakob. Jens, Palle, Finn og jeg.
Turens længde: 16 kilometer.
Vejret: en del overskyet, flere regnbyger og kraftig vind fra vestlige retninger ca. 10 m/s.
Temperaturerne: 3 - 4 grader for både vand og luft.Ingen kommentarer: