onsdag den 21. oktober 2015

Kajakgåtur på Eskildsø

Der blev meldt ud, at onsdagsturen skulle være en suppe- og pandekagetur, og at Skuldelev Strand skulle være udgangsstedet. Vi blev ni kajakker, som startede med at ro op omkring Kølholm, inden vi satte kursen mod Eskildsø. Vejret var fantastisk med svag vind og lidt sol, men også lavvandet, så vi måtte holde os et stykke fra kysten for at slippe for påsejling af de mange sten. Ved den nordlige ende af Kølholm lå en sæl, som "klumpede" sig i vandet, da den tilsyneladende ikke var helt tryg ved os, den fulgte ikke med os, så den lagde sig nok tilbage på stranden. En del svaner med årets afkom var også på fjorden, og en svanemor med sine to unger var heller ikke tryg ved, at vi roede forbi på udvendig side, så vi gjorde holdt, så den kunne passere os og komme ud på fjorden.

Svanemor og hendes to unger passerede os.

Vi ankom lidt spredt til Skovbroen og krydsede derefter over til Eskildsø, strømmen var meget stærk udadgående. Ved Eskildsø fik vi hanket op i alt vores udstyr og begyndte at gå mod Klosteret, men ved skillevejen var der større stemning for at vandre ud i den sydlige ende for at være et nyt sted, men Erik og Jan var ikke med, så Jens og Palle gik tilbage for at hente dem, men de var væk - pist væk - så vi andre vandrede og vandrede ud til den sydlige ende af Eskildsø. Da vi endelig var ved målet, så manglede Jens og Palle, men de kom hurtigt lettere forpustet og havde ikke set skyggen af Erik og Jan. Det må vi gøre bedre fremover og ikke gå nogen steder, før alle er samlet og klar. Vi fik flyttet bord og bænksættet over i læsiden af pladsen, og så gik vi i gang med at få varmet suppen. Vibeke havde bagt "Verdens bedste brød" som vi skulle nyde til suppen, og selv om der manglede to personer, fik vi ret hurtigt bugt med det store brød. Det smagte fantastisk til suppen og i versionerne med ost og hindbærsyltetøj. Efter suppen bagte vi pandekager og der blev til en 3 - 4 stykker til hver. Der var ikke megen sult tilbage til pandekagerne, men det gik fint med at spise dem alligevel. Bjarne havde wienerbrød med til kaffen, men det bad vi om, at han ikke tog med på vandreturen, og det var ganske klogt. Da vi havde nydt pandekager og kaffe, fik vi pakket alt vores grej sammen og så vandrede vi tilbage til kajakkerne, og sjovt nok, så mødte vi Erik og Jan, som også var på vej tilbage, de var bare gået gennem hestefolden op til Klosteret, mens vi var gået ad de officielle stier.

Hurtig pakning og så af sted.

Vi fik hurtigt pakket kajakkerne, og så var det med let medvind tilbage til Skuldelev, men det blev i endnu mere spredt orden end på turen til Eskildsø. Det må vi også til at gøre langt bedre. Efterårsfarverne har virkelig taget over og skovstrækningerne fremtræder i meget smukke farver. Tilbage ved bilerne fik vi hurtigt pakket sammen og så nød vi Bjarnes wienerbrød til kaffen inden vi kørte hjem. Det blev en meget fin tur til Eskildsø og nok også den sidste i år.

Nu er der efterårsfarver på skoven.

Turen: Skuldelev Strand rundt om Kølholm, til Eskildsø og retur til Skuldelev Strand.
Dato: 21. oktober.
Deltagere: Torben, Kim, Erik, Jens, Jan, Palle, Bjarne, Søren og jeg.
Turens længde: 17,8 kilometer.
Vejret: Svag vind fra sydvest ca. 3 - 4 m/s. En del sol om formiddagen ellers overskyet.
Temperaturerne: Luften var 10 - 12 grader og vandet 10 grader.


Ingen kommentarer: