onsdag den 22. juli 2015

Rundtur på Lejre Vig

I dag var vinden let, så vi kunne ro lige netop den tur, der passede os i fjordene, så vi havde planlagt en tur rundt i Lejre Vig med start fra Gershøj.

Klar til afgang fra Gershøj.

Der var 10 tilmeldte, så vi var en god stor gruppe, der fyldte godt op på stranden. Den store gruppe forlod Gershøj med kurs med Borrevejle. Vi havde den lette vind imod os, men vinden var svag, så det var nærmest en lettelse med lidt luft. Vi roede helt ned i bunden af Lejre Vig, inden vi satte kursen mod "Den Kristne Efterskole", som har overtaget DGI's idrætscenter ved Borrevejle. Flagene var hejst, og der var stor aktivitet med børnene, som hyggede sig ved roklubben og langs stranden. Vi blev straks budt ind, men på grund af aktiviteterne ved bådebroen, valgte vi at ro lidt længere hen ad kysten, hvor vi kunne lægge ind, og hvor der var fin plads til os på græsplænen.
Vi nød frokosten i skyggen, og til kaffen havde Sørens kone bagt en kartoffel-mandelkage med citron - den smagte fantastisk. Efter frokostpausen kom vi hurtigt i kajakkerne igen, og så fulgte vi kysten frem til  Herslev Hage, hvorefter vi krydsede mod skoven ved Kongshøj. Lige over for Lyndby er der ved at blive bygget et fint fritidshus uden på skrænten. Det har undret os, at man kunne få lov til at bygge et forholdsvis stor fritidshus lige dér, Der har tidligere stået en lille hytte på skrænten, og da vi kom tæt på, kunne vi se, at der blev bygget på den gamle sokkel, men meget større.

Nybyggeri ved kysten - sådan kan det gøres.

Vi kunne tydeligt se, hvordan reglerne for byggeri langs kysten var blevet bøjet - nå, men det er ikke vores problem, og når det bliver færdigt, bliver det nok ganske flot. Vi fortsatte langs kysten i Kransekrogen og Uglekrogen, inden vi krydsede over til Gershøj fra Færgebrorev efter en meget fin tur rundt i Lejre Vig..

Turen: Gershøj og Lejre Vig rundt.
Dato: 22. juli, 2015.
Deltagere: Karin, Torben, Jakob, Stig, Kim, Jens, Palle, Peter, Søren og jeg.
Turens Længde 19,2.
Vejret: Skyet, sol, skyet, sol, skyet, sol, med vind fra sydvest 4 - 5 m/s
Temperaturerne: Luften 20 grader og vandet 20 grader

.

Ingen kommentarer: