onsdag den 8. juli 2015

Møllekrogen - Ljre Vig

Med en kraftig vind fra vest var det atter en gang en onsdagstur fra Mølelkrogen til Lejre Vig. Og så var DMI og YR meget uenige om, hvilket vejr vi skulle ud og ro i. DMI helgarderede og mente, at vi skulle have sol og masser af regnbyger, og UR mente, at vi blot skulle have en enkelt eller to byger efter middag. De var dog begge enige om, at vinden skulle være ret kraftig ca. 8 m/s. Vi var i dag fire, der tog af sted fra Møllekrogen i strålende solskin og ret kraftig modvind. Enkelte lave skyer susede forbi, men først da vi var nede i nærheden af Lyndby, kom der lidt regn, så vi havde en meget fin tur til Vikingeskibene ved Lyndby. Vi fulgte kysten tæt, her var fint læ for vinden, og vi mødte rigtig mange ænder, gæs, blishøns og svaner, men værst af alt var der viber i flok, hvilket kunne tyde på lidt efterår, men vi har jo slet ikke haft ret meget sommer endnu, så viberne kunne nu godt glemme det med at samle sig. Vi lagde ind ved vikingeskibene og nød frokostpausen med den flotte udsigt til Lejre Vig med masser af sol og fint læ.

Flot vejr over Roskilde Fjord

Regnbyge over Roskilde Fjord

Pause og flot vejr.


Efter frokostpausen fortsatte vi mod Lyndby Havn og Sælstenen. Da vi kom fri af havnen, kunne vi mærke, at vinden var tiltaget. Vi følte ellers, at vinden havde lagt sig, da vi sad og spiste frokost, men sådan var det ikke ude på vandet. Fra Sælstenen roede vi nærmest i lige linie tilbage mod Møllekrogen. Roede og roede er måske så meget sagt, for medvinden var ret kraftig, og vinden alene kunne skubbe os af sted med ca. 6 km/t. Tilbage ved Møllekrogen var det næsten umuligt at finde en plet med lidt læ til at afslutte turen med en kop kaffe, så vi sad ud mod vejen, hvor vinden susede omkring os fra flere retninger. Vi havde alt i alt en meget fin tur på Roskilde Fjord denne blæsende onsdag.

Turen: Møllekrogen - Lyndby og retur.
Dato: 8. juli, 2015.
Deltagere: Kim, Peter, Søren og jeg.
Turens længde 18.8 kilometer
Vejret: Ret ustadigt med sol og regnbyger og vind fra vestsydvest ca. 8 m/s. YR havde den vejrudsigt, der passede bedst til dagen vejr.
Temperaturerne: Luften var 18 - 19 grader og vandet 20 grader.


Ingen kommentarer: