onsdag den 19. november 2014

Pandekagetur

Pandekager har altid været en populær spise, og ordet pandekager kan der dannes mange ord ud af. Jeg er ret sikker på, at Kajakhornsherred har fået lavet en ny kobling på ordet - pandekagetur. Det startede med, at Torben kom med et forslag, som Palle satte på nettet. Det gik ud på, at alle skulle medbringe Trangiaen og pandekagedej til 4 - 5 pandekager samt tilbehør på denne onsdagstur. Is var ikke nødvendigt, det var koldt nok i forvejen. Opskriften var simpel og sendt ud på netværket, så alle kunne være med. Jakob var blevet klar igen efter et par ugers fravær, måske fordi den stod på pandekager, under alle omstændigheder var det dejligt at se ham igen. Alle var spændte på, hvordan denne pandekagetur skulle blive, da vi satte ud fra Vellerup Vig. Det vil sige, Erik meddelte, at han var lidt forsinket af tekniske årsager, så det blev en halv time senere, at vi kom af sted mod Kyndby Huse, eller helt nøjagtigt lige i skellet til Kyndbyværkets gamle kursusejendom ved Sømer Skov, hvor det var en skøn lille græsplet lige inde bag sivene. Det blev en tur til Sømer Skov i kold modvind. Da vi nåede frem til området, var det som om, at denne lille plet skreg på besøg af os, så vi gik i land og gik straks i gang med at spise frokosten.

Et meget fint lille græsareal, velegnet til en lille pause.

Erik havde glemt sin mad derhjemme, det var nok de tekniske problemer, så han var på slankefrokost. Jeg spiste Knorr tomatsuppe i stedet for madpakken, nu Trangiaen var med. Suppen var hurtigt klar og smagte godt denne kolde onsdag.

Knorr tomatsuppe på Trangia.

Så bages der pandekager.

Så spises der pandekager.

Så er vi klar til at ro tilbage til Vellerup Vig efter pandekagerne.

Vi fik hurtigt klaret den værste sult, og så blev alle otte Trangiaer startet op, og pandekagebagningen sat i gang. Det var et sjovt og meget vellykket eksperiment, Pandekagerne var fine, nogle lidt tykkere end andre, men sådan er det jo, men de smagte pragtfuldt og, vi fik alle bagt fire eller fem fine pandekager. Der var rigtig meget udstyr med : madpakker, spisegrej, sukker og flere forskellige slags syltetøj, så det var noget af en oprydning efter pandekagebagningen. Bagefter gik vi en lille tur for at få varmen i benene tilbage, inden vi skulle tilbage til Vellerup. Vandstanden var faldet, så det var lidt svært at komme ud på dybere vand, og ikke nok med faldende vandstand, men vinden var også løjet af, så der var næsten ingen medvind under turen tilbage. Tilbage ved Vellerup Vig fik vi hurtigt pakket sammen, og så drak vi en kop"farvel-kaffe" efter en meget vellykket pandekagetur.Turen: Vellerup Vig til Kyndby Huse og retur.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Stig, Erik, Palle, Jan, Søren og jeg.
Turens længde: 16,3 kilometer.
Vejret: Gråvejr, ingen sol og ingen regn, men svag vind fra nordøst 4 - 5 m/s.
Temperaturerne: Luften blot 6 grader og vandet et par grader mere.
Ingen kommentarer: