onsdag den 12. september 2012

Rundt om Eskildsø.

For anden gang i år tog vi onsdagsturen rundt om Eskildsø, da vinden skulle blive kraftigere op ad dagen. På turen deltog Jakob, Benny, Erik, Peter, Palle, Bjarne, Preben, Finn Andersen og jeg. Finn var med som gæst og har hjemsted i Havnsø. Det er eftersommer og dermed stadig noget ustadigt vejr først på dagen og så vind og skyer med byger hen på dagen. Onsdagsturen var planlagt til en tur rundt om Eskildsø, vi ville udnytte den vestlige vind fra Skovbroen og syd om Eskildsø. Det viste sig da også, at vinden tog til, da vi kom fri af Selsø Hage, her  målte Palle 6 - 7 m/s. så det blev en lidt urolig tur syd om Eskildsø, hvor vinden havde fået godt gang i bølgerne helt inde fra Gershøj. Da vi var ved Skovbroen, blev vi overhalet af veteranskibet "Skjælskør", som var på turisttur fra Frederikssund mod Roskilde.

Veteranskiber "Skjælskør" ud for Selsø Hage.

Vi lagde ind lige før udmundingen af Hove Å for at spise frokost. Patricia havde bagt en lækker kage til kaffen. Det blæste stadig en hel del med en kold vind, så det blev ikke så lang en frokostpause.

Ni kajakker på ræd og række på stranden.

Efter frokostpausen roede vi op i løbet ved Jyllinge, og denne gang holdt vi os tæt ved Eskildsø for at have god vanddybde. Da vi kom et stykke op i løbet, var der delte meninger om turen tilbage til Skuldelev. Det var egentlig meningen at ro ind til Jyllinge og følge kysten frem til Elmasterne, men det blev hurtigt droppet. På grund af vinden ville en gruppe krydse direkte mod Skuldelev, og en gruppe på fire roede mod Østby for at følge kysten til Skuldelev. Der var højvande i Roskilde Fjord, så der var god vanddybde nord om Eskildsø, hvor det er normalt at skulle ud af kajakken for at passere det lavvandede område, og så kom vi også hurtigt i læ af kysten. Derefter var der fint rovand frem til Skuldelev Strand, hvor gruppen, der tog den direkte linie til Skuldelev, var kommet i land, Preben lå dog og rullede lige uden for stranden, og så var Kim kommet på besøg, og Jakob havde gemt et lille stykke kage til ham. Dagens tur var et eksempel på, at ikke alle er gode til at ro i gruppe og ro i kommunikationsafstand, når der er lidt vind, det må kunne gøres endnu bedre.

Kims gode humør er ved at vende tilbage.

Det var dejligt at se Kim igen, og han så ud til at være i bedring, men han regnede desværre ikke med at komme på vandet foreløbig, og hans fysiske genoptræning er først lige startet, så han trængte til Patricias kage.

Turen.
Rundt om Eskildsø.
Dato 12. september 2012.
Deltagere: Jakob, Benny, Erik, Peter, Palle, Bjarne, Preben, Finn Andersen og jeg.
Turens længde: 20 kilometer.
Vejret: blandet vejr med sol og byger, vind fra vestlige retninger 6 - 7 m/s. og ca. 18 grader over vandet, mens vandtemperaturen er nede på ca. 14 grader.Ingen kommentarer: