torsdag den 6. september 2012

Langs Stevns Klint.

Onsdag den 5. september.

Vejrsituationen er for tiden ikke helt så stabil , som jeg kunne ønske mig. I dag skulle der komme en hel del vind fra vest, og så er der ikke så mange muligheder for at lægge onsdagsturen til mere roligt vand. Bjarne foreslog Stevns Klint ,og sådan blev det, da det er en af mulighederne ud over Roskilde Fjord, som vi altid bruger, når der er kraftig vestenvind. Når det blæser fra vest, kan vi have læ af klinten, så det er jo et fint valg. På turen til Bøgeskov Havn  var der vejarbejde med en enorm omkørsel til følge, så det blev en ekstra lang tur til rovandet. Jeg mødtes med Benny og Jakob i Roskilde, Bjarne og Daniel kørte selv. Benny var med for første gang i meget lang tid. På grund af omkørslen var vi først fremme kvarter i ti, så vi kom først på vandet lidt over ti. Vinden var ret kraftig, men det var ikke til at se, at vinden kom fra vest. Ude på vandet kom vinden overvejende fra nord og i flere områder langs klinten, kom den fra syd. På grund af kysten og klinten kom vinden fra stort set alle retninger. Bortset fra den kraftige vind var vejret nu ganske fint med en hel del sol på turen, så klinten kunne vise sig fra den smukke side. Ved Sigerslev Kalkværk mødte vi en lystfisker, som havde fanget en ret stor og meget smuk havørred på omkring et par kilo, ud over denne enlige og heldige lystfisker så vi kun  en enkelt mink inde på kysten, så vi så hverken sæl eller marsvin på turen, flere gange har vi set tårnfalke langs klinten, men de var der heller ikke i dag. Til gengæld fremstod klinten ekstra smuk denne sensommerdag.


Det var planen at ro et stykke forbi Højrup Gl. Kirke, inden vi skulle vende, men på grund af den kraftige vind, vendte vi ved kirken, hvor vi spiste frokost på stranden, inden vi gik en tur oppe ved kirken. Der var mange mennesker på udflugt til Højrup Kirke i det godt sensommervejr, for blæsten var ikke så voldsom oppe på land. Tilbage i kajakkerne startede tilbageturen i de mest mærkværdige vindretninger, jeg til dato har oplevet.


Det blev er ret hår tur tilbage, men også en smuk tur tæt på klinten. Da vi var tilbage ved Bøgeskov Havn, fik vi hurtigt pakket sammen, og så nød vi en kop kaffe, inden vi kørte hjem.Turen.
Dato: 5. oktober 2012.
Tur langs Stevns Klint.
Deltagere: Jakob, Benny, Bjarne, Daniel og jeg.
Turens længde: 23,3 kilometer
Vejret: Vind fra vest 6 - 8 m/s og op mod 12 m/s i vindstødene, en del sol og temperaturet på ca. 18 grader.Ingen kommentarer: