onsdag den 19. september 2012

En efterårstur på Roskilde Fjord.

Efteråret har for alvor gjort sit indtog med blæst og ustadigt vejr, men det er ikke nok til at holde os på land. I dag var vi Elgjægeren, Jakob, Benny, Erik, Preben, Bjarne, Palle og jeg, og vi var klar ved Møllekrogen lidt i ti. I betragtning af, at vejret ikke helt var på vores side, så er det flot med otte kajakker på vandet. Da det blæste ret kraftigt 10 - 12 m/s fra sydvest, blev det en hård tur mod Lyndby på de steder, hvor vinden kunne få frit løb ud over vandet. Der var ikke mange andre på vandet denne onsdag, så vi havde hele fjorden for os selv, men vi blev helt inde under land for ikke at blive generet for meget af vinden. Når vi var i læ, føltes det helt rart. Da vi kom en stykke ned ad fjorden, kunne vi se, at en ret voldsom regnbyge drev hen over Møllekrogen, mens vi roede i fint solskin. Ved Lyndby kunne vi betragte en flok flotte heste lege på toppen af bakken til byen. 

Hestene nyde solen og efteråret i det frie.

Vi roede helt ned til Sælstenen, hvor vi vendte. Selv om sælstenen ligger nogle få hundrede meter fra land. var der en voldsom blæst her ude.

Plastiksælen ved Lyndby.

Vi rundede lige Lyndby Havn og mindedes deres ugæstfrihed fra tidligere, og så gik turen ellers op til "det lille gule hus", hvor vi tit har holdt frokostpause. Det er et dejligt sted ,og under hele frokosten skinnede solen, og vi sad fint i læ og hyggede os med madpakkerne, kaffen og Vibekes kanel-æblekage. Turen tilbage var i god kraftig rygvind, så det var ren hyggetur tilbage til Møllekrogen. Ved Gershøj kunne vi betragte et flot rådyr inde på land, og da vinden kom fra land, havde den svært ved at spore de nysgerrige ude på vandet. Vi holdt en lille pause i kajakkerne, inden vi skulle passere det åbne stykke inden Møllekrogen. Tilbage ved udgangsstedet drak vi lige en kop kaffe, inden vi kørte hver til sit efter en fin tur på Roskilde Fjord.

Turen.
Dato: 19. september.
Fra Møllekrogen til Sælstenen ved Lyndby og retur.
Deltagere: Elgjægeren, Jakob, Benny, Erik, Preben, Bjarne, Palle og jeg.
Turens længde: 20 kilometer.
Vejret: Kraftig vind fra sydvest 10 - 12 m/s. en del sol og et par små regnbyger. Temperaturer på 12 - 14 grader. Ingen kommentarer: