onsdag den 25. januar 2012

Masser af sol, sæl og ørn.

Dagene er blevet mærkbart længere, og vi har haft nogle meget fine dage med sol og næsten ingen vind, hvilket også betyder, at det er koldt. I dag var vi Torben, Jakob, Erik, Jan, Henrik og jeg, som satte ud fra stranden ved Jungedal for at ro til Hammer Bakke, hvor frokosten skulle indtages. Vejret var fantastisk, men også hundekoldt, og det var især ekstremt koldt at klæde om på stranden. Vi kom hurtigt i kajakkerne og rundede Kyndbyværket, fulgte kysten rundt i Kyndby Bugt. I Kyndby Bugt stod der mange lystfiskere langs kysten, men lidt længere ude kunne vi se en stor sæl, så det var nok begrænset, hvad lystfiskerne fik ud af dagen andet en en flot naturoplevelse. Vi fulgte revet helt ud til enden, inden vi passerede de mange sten. Ved revet var der meget is, som vi lige skulle igennem, og efter passagen af revet fortsatte grødisen helt ud til sejlrenden.

Masser af nyis på en blank Isefjord ved Kyndby Rev.

Ved Rendebæk mødte vi Henrik, som roede med her fra. Nogle af os lagde ind på sydsiden af Færgemolen, hvor solen blev lidt fraværende et kort øjeblik. Her skulle vi igennem ret meget is, inden vi kunne sætte fødderne på land. Vi havde aftalt, at det var gåtur inden frokost, men sådan blev det heller ikke denne gang. Det blev derimod stående taffel, og så gik vi en tur hen til shelteren. Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen og af sted mod Jungedal. Vind var drejet lidt, så vi havde en let medvind på turen tilbage. Ved Kyndby Rev oplevede vi en meget stor havørn, som blev generet af ret mange andre fugle, så den satte sig majestætisk på nogle af de store sten ved revet for at være nogenlunde i fred. Den måtte flytte sig nogle gange, og det var et imponerende syn at se den store fugl lette fra sten til sten. Vi fulgte ikke kysten helt så tæt på turen rundt om Kyndbyværket  som under udturen, men sikkert nok. Tilbage ved Jungedal fik vi hurtigt rigget af, pakket bilerne og skiftet tøj efter en meget flot tur med sol, sæl og ørn.Turen.
Dato: 25. januar, 2012.
Fra Jungedal til Hammer Bakke og retur.
Turens længde: 20,1 kilometer.
Deltagere: Torben, Jakob, Erik, Jan og Henrik.
Vejret: sol og enkelte skyer, vind fra sydøst ca. 3 m/s. og temperaturer lige under frysepunktet. Vandet var s.... koldt.Ingen kommentarer: