onsdag den 11. januar 2012

Havørne og badenymfe på årets første onsdagstur.

Den første onsdag i januar var det ikke muligt at komme på vandet, det blæste voldsomt, så 2012 startede uheldigvis nok med en aflysning af onsdagsturen, så i dag blev årets første onsdagstur. Der var da lidt vind, lidt regn og ret megen sol, så det blev en meget fin første onsdagstur for Torben, Jakob, Stig, Henrik, Erik, Jan og jeg. Vi lagde ud fra Møllekrogen i ret kraftig vestenvind. Da vi nåede Gershøj, fik vi tilmed en regnbyge og lige før Lyndby, skinnede solen. Vi lagde ind ved "det lille gule hus" for at spise frokost. Det var lavvandet og landgangsbroen var naturligvis taget op, så landgangen var ikke så nem, men vi havde et fint sted at sidde og nyde solen. Jan havde medbragt kogegrej, for han synes, vi skulle have varm kakao, og både Stig og Jakob havde kage med, så årets første onsdagstur holdt standarden.

Jan er i fuld gang med at varme kakao og Jakob ser hvordan man gør.

Vi sad længe under blå himmel og solskin og nød maden og kakaoen med kager til, og så lige pludselig blev der sagt ørn - en meget stor havørn svævede hen over vandet og Borrevejle med flere generende fugle omkring - pudsigt nok ikke foran og under havørnen - et fantastisk syn. Efter frokosten gik vi en tur over til bådelauget og vikingeskibene i det fantastiske vejr. Tilbage ved kajakkerne drak vi en kop kaffe, mens vi nød solen, inden vi skulle tilbage mod Møllekrogen. Vinden var taget lidt af, så det blev en dejlig tur. Ved Gershøj var der en vinterbader, der lige skulle have den daglige dukkert, det så godt nok koldt ud, men hun sagde, at hun nød det. Det blev da også til en lille svømmetur i det kolde vand.


Efter Gershøj var der igen ørn i luften. En forholdsvis lille havørn svævede lige over en flok blishøns, så vi kunne sidde i kajakkerne og nyde synet af havørnen, som var rimelig tæt på os.

Havørn i luften med Selsø i baggrunden.

Tilbage ved Møllekrogen fik vi hurtigt pakket sammen, mens solen stod lavt over landet, så det blev en kold omklædning.Turen.
Dato: 11. januar, 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Stig, Henrik, Erik, Jan og jeg.
Turens længde: 15,8 kilometer.
Vejret: Vind fra vest 6 - 8 m/s. og noget kraftigere i vindstødene, lidt regn og en del sol. Temperaturen var 3 grader over vandet og ca. 2 grader i vandet.Ingen kommentarer: