onsdag den 1. april 2009

Høj sol og ingen vind hele dagen - aprilsnar

Onsdag den 1. april.

Vi har tit talt om, at det kunne blive en god oplevelse at starte turen fra Skovbroen og ro ind til Møllekrogen for at spise frokost ved Klinten, men vejr og vind skal jo passe til turen. I dag var vi blevet lovet fuld sol og svag vind hele dagen og tocifrede temperaturer, men det er som bekendt første april, så det blev en aprilsnar. Dagen startede med støvregn, derefter gråvejr med dis og en temperatur lige under de ti grader, så selvom solen ikke skinnede, var det en rigtig fin forårsdag.
Vi var i dag Elgjægeren, Torben, Jakob, Henrik, Arne, Benny og jeg, og vi lagde ud fra skovbroen klokken 10.00. En smule uklart vejr kunne ikke ødelægge en god oplevelse.

Vi rundede Selsø Hage og roede frem forbi Sønderby og vigen ud for Selsø Slot, hvor vi kunne spore en vis opklaring i vejret.

Kyststrækningen mellem Selsø Hage og Møllekrogen eller Gershøj er meget flot med et meget rigt fugleliv. Vi havde håbet på, at havørnen fra Bognæs ville komme forbi, men den blev over Kattinge Vig.

Der var rigtig mange svaner i bugten ved Selsø Slot, de skyndte sig væk da vi kom. Et flot syn at se svanerne lette parvis.

Vi rundede lige Møllekrogen, inden vi roede tilbage til Klinten, hvor vi gjorde klar til landgang for at nyde de medbragte madpakker, kaffen og Patricias kage.

Der er ekstremt dejligt ved Klinten, hvor vi fandt et passende sted til frokostpause. Efter maden gik vi en tur rundt i området, som er skabt helt tilbage fra istiden, et betagende syn ud over Møllekrogen.
.
Oppe fra bakken kan udsigten over Møllekrogen nydes.

Selsø Slot ligge godt beskyttet inde bag kysten. Det ligger bare dér og ser så eventyragtigt ud. Vigen ud for Selsø Slot afviger en hel del fra den øvrige del af Roskilde Fjord med sin gode sandbund, og er nok det eneste sted i Roskilde Fjord, der er fyldt med store sten.

Da vi kom frem mod Selsø Hage med Eskildsø lige fremme, var det efterhånden blevet helt vindstille, men stadig ingen sol, alligevel et fantastisk vejr. Selvom solen ikke kom frem i dag, så kunne vi godt mærke i huden, at solen trods alt var der. Turen mellem Skovbroen og Møllekrogen blev som vi havde håbet på - en flot tur.

Bemærk den store aktivitet, når der skal pakkes sammen efter igen at have være på fjorden og fået en god oplevelse.

Dagens distance: 15,4 km.
Vejret: Overskyet, svag vind fra nordvest 3-4 m/s.
Temperatur: ca. 11 grader.
Vandtemperatur: ca. 8 grader.
.
Foto: Elgjægeren, Torben, Arne, Jakob og jeg.

Ingen kommentarer: