onsdag den 21. januar 2009

Tur til Bramsnæsvig

Onsdagsroningen gik i dag fra Vellerup til Bramsnæsvig, en af de rigtig flotte ture på Isefjorden, uanset hvilken tid det er på året. På turen deltog Jakob, Elgjægeren, Arne, Henrik, Benny og jeg, alle klædt tørt på i gult. Vejret gjorde, at det var svært at forstå, at vi stadig er midt i januar måned. Solskin, næsten ingen vind, men koldt. Der havde været ret kraftig nattefrost, så der lå et tyndt lag is på fjorden.

Det var en kold formiddag, hvor vi lagde ud fra kysten ved den gamle campingplads. Et godt sted at starte turen fra, specielt når vinden kommer fra syd. De seneste kolde nætter havde givet lidt grødis langs kysten i Vellerup Vig, det kolde og stillestående vand langs kysterne havde givet et tyndt lag is på vandoverfladen.

Vi startede med at ro ind i bunden af vigen, inden vi fulgte kysten langs med Kyndeløse til Ejby. Når det er vinterroning, ror vi altid kystnært og foretager ingen kryds af fjorde eller vige. Vi passerede havnen i Ejby, som ligger meget øde hen på denne årstid. Enkelte fjordfiskere holder stadig til i den lille havn, men i dag var der ikke meget liv på havnen.

Efter Ejby Havn roede vi forbi sælstenen og hen til sejlklubben i Bramsnæsvig, hvor vi holdt frokostpause. Der er en del sæler i Isefjorden, men det var så den eneste sæl, vi så i dag. Næstformandinden for sejlklubben kom forbi, og vi fik en god snak - dejligt at føle sig velkommen, når vi lægger ind i Bramsnæsvig. Vi blev inviteret til et kajakforedrag i klubben onsdag den 4. februar, hvor Sven Erik Buch kommer og fortæller om sin kajaktur fra Munkholmbroen til Nordkap ialt 3917 kilometer. Deltagelsen er gratis, men kræver tilmelding se http://www.bramsejl.dk/.

Turen tilbage til Vellerup blev foretaget i et meget roligt tempo og kystnært. Vi nød den svage rygvind og det fine vejr. Strækningen byder på god vanddybde helt ind under kysten, hvilket gør strækningen til et trygt sted at ro. Det er også en at de strækninger i Isefjorden, som byder på flot morænelandskab med stejle skrænter og slugter ned mod fjorden, og hvor flere har fundet et passende og ugenert sted at placere et sommerhus.

Vellerup Vig er en meget flot lille vig med en enestående natur. På denne årstid er der ikke mange på fjorden eller langs kysten, ud over seks skøre kajakroere fra "Kajakhornsherred", så der var meget fredfuldt.

Så flot tager Vellerup sig ud en kold dag i januar.

Tilbageturen fulgte også kysten hele vejen rundt i vigen og tilbage til campingpladsen. En enkelt havørred skulle lige slå et slag med halen i vandoverfladen for at hilse os velkommen tilbage. Men ellers var der ikke meget liv ved Isefjorden den dag.

Tilbage ved udgangsstedet hvor isen stadig lå langs kysten. Solen stod lavt i sydvest, og eftermiddagen var ved at være til ende, det var koldt, men ingen af os havde mærket meget til kulden under turen, så vi drak lige en kop kaffe på stranden, inden vi skiltes efter endnu en fantastisk kajaktur på Isefjorden.

Temperatur: ca. 4 grader.
Vandtemperatur: ca. 1 grad.
Vejr. Skyfrit med svag vind under 3 m/s. fra sydøst til syd.
Dagens distance: 14,5 kilometer.

Billeder: Jakob og undertegnede.

Ingen kommentarer: