Torben, Jakob, Stig, Jens og jeg tog på forårets tur til Blekinge Skærgård i et fantastisk flot vejr. Torben, Jakob og Stig mødtes hos Torben, jeg hentede Jens, og så gik det i godt tempo mod Matvik. Det var første gang jeg havde to kajakker på taget, men bilen og kajakkerne lå overraskende stabilt. Vi var fremme næsten samtidig efter blot tre timers kørsel. Vi valgte at sætte ud fra badepladsen ved Nytäppet, da havnen i Matvik er blevet total ugæstfri, den har ellers været en rigtig god oplevelse med deres gæstfrihed. I stedet for at jage alle gæster væk skulle de hellere se at få lidt orden på motorbådssejlernes fart i inderfjorden.
Kajakkerne pakkes til fire dage i skærgården.
Solnedgangen fra Bockö.
Store flokke gæs på træk i solnedgangen.
Udsigtspunktet ved Eriksberg Dyrepark.
Hen over eftermiddagen kunne vi også opleve skyer på himlen.
Pladsen lignede sig selv, selv om nogle vildsvin havde molestereret en del af pladsen. Inden aftensmaden var der nogle, som gik ud for at sanke brænde, og andre gik over til vandrehjemmet for at hente vand og kigge forholdene efter. Det blev til en hyggelig aften med masser af røg fra bålet. Til aftensmaden skulle vi lave et eksperiment med en simpel ret mad, som efter opskriften skulle kunne laves med enten tun og krabbekød. Det viste sig, at krabbekødet virkede fersk og kedeligt. Vi gik til ro, da det blev mørkt ved titiden. Næste morgen vågnede vi igen til sol fra en skyfri himmel og næsten ingen vind. Vi fik atter pakket og var igen klar i god tid. Torben have et fantastisk kort over Matvikfjorden, og på Tjärö kunne vi se, at der var et tilsvarende kort over Järnavikfjorden, så det måtte vi have fat på. På Tjärö havde de ikke den slags, da det var uden for sæssonen, så vi var fast besluttet på at tage ind til Järnavik for at skaffe kortet, og det gav bonus på vandrehjemmet. Vi fik samtidig kigget området efter for parkering, isætning og toiletter.
Alle tre morgener kunne vi nyde morgenmaden i solskin.
Barsk natur uden for Tärnö og den ydre del af skærgården.
Da vi havde rundet Tärnö, kunne vi se, at der var omslag i vejret og det så ud som om, det fine vejr ikke kunne holde ret meget længere, så vi satte tempoet op roede i lige linie ind til Matvik og Nytäppet. Vi havde ikke været på land ret længe, inden det begyndte at regne, så det gik stærkt med at få pakket bilerne og spist frokost. Derefter satte vi kursen mod Danmark, og vi havde da heller ikke kørt ret længe, før uvejret brød løs med kraftig regn og torden, som først holdt op lige før Malmø.
Denne tur har nok været den bedste af samtlige ture til Blekinge Skærgård, da vejret hele tiden var på vores side, selv om vi fik fire timers regn lørdag eftermiddag. Jeg synes desværre også at området er blevet meget mere slidt, der mangler vedligeholdelse, og så er det svenske prisniveau nærmest eksploderet i turistområderne - men sådan er det vel også i Danmark. I den indre del af skærgårdene er der en hastighedsbegrænsning på 7 og 5 knob, med det er der stort set ingen, der overholder, stort set alle sejler med alt hvad båden formår helt ind i havneområdet og viser absolut ingen hensyn til småbåde og kajakker, et hensyn området ellers har været kendt for.
Deltagere: Torben, Jakob, Stig, Jens og jeg.
Turens længde: 51.8 kilometer.
Vejret: Masser af sol og svag vind. En enkelt regnbyge på 4 timer lørdag eftermiddag.
Temperaturerne: 16 - 21 grader, og vandet var 15 - 16 grader.
Rød tur: Torsdag, fra Nytäppet til Bockö.
Lysegrøn Tur: Fredag, Bockø - Nytäppet Tjärö.
Mørkegrøn tur: Lørdag, Tjärö - Bockö Tärnö.
Blå tur: Søndag, Tärnö Nytäppet.
Overdrevet simpel, men super delikat og lynhurtig at forberede.
Det skal du brugetil 2 personer.
200 g spaghetti eller anden pasta
1 - 2 dåser tun i olie eller krabbekød
1/4 bundt bredbladet persille
2 spsk. kapers
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør: brød, parmesan
1. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
2. Hæld olie fra tunen, og bræk den i mindre stykker.
3. Snit persillen fint, og vend tun, persille og kapers sammen med den varme pasta. Smag til med olie, citronsaft, salt og sort peber.
4. Anret på to tallerkener, og server med brød og parmesan.
Tip: Retten kan også laves med krabbekød, men det kan absolut ikke anbefales.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar