lørdag den 16. maj 2015

Rundtur i Lammefjorden.

Kristi Himmelfarts-dagene har budt på fint rovejr, så hvorfor ikke udnytte det fine vejr til en rotur. Lørdagen bød på gråvejr og lidt vind, modsat de forgående dage, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Det var alligevel fint rovejr, da vinden ikke var ret kraftig. Benny var den eneste, som var klar til en lørdagstur, han blev lidt i tvivl på grund af vejrudsigten. Men afsted kom vi heldigvis.

Sandskredet ved Kongsøre Skov.

Vi satte ud fra Sandskredet ved Kongsøre, da det ikke var muligt at benytte den lille havn ved Audebodæmningen, vi måtte gerne sætte ud, men ikke parkere. Formiddagsvejret var fint, og vi kom afsted i lidt modvind. Da vi rundede Kongsøre Næbbe fik vi lidt mere vind, og så havde vi en fantastisk natur langs kysten ind i Sidinge Fjord. Inde i Sidinge Fjord var der læ for vinden, så vi kunne nyde området fuldt ud. Vi fulgte den meget smukke Sidinge Dæmning, som tager sig usædvanlig flot ud fra vandsiden. Man skal lige tænke på, at Sidinge Dæmning blev påbegyndt i 1841, og alle stenene til beskyttelse af dæmningen er lagt med trillebør og håndkraft, det gør dette bygningsværk helt fantastisk.

Næsten 200 år gammelt håndværk.

Vi rundede Egenæs, som kan passeres med nogen forsigtighed, og så fulgte vi kysten forbi maler-familien Svanes "Malergården" frem mod Gundestrup, hvorefter vi krydsede over mod den "nye" havn. Et bygningsværk, som blev påbegyndt i firserne, og her tredive år senere minder det mest om et bygningsaffaldsdepot. Derefter lagde vi ind ved Dragsholm Kajak Klub, hvor vi nød frokosten og en efterfølgende is.

Udsigten langs Audebodæmningen fra Odsherreds Kajak Klub.

Klar igen.

Da vi atter sad i kajakkerne fulgte vi Audebodæmningen frem til Pumpestationen, hvor havbunden ligger ganske højt og tæt på kajakkerne. Det blev en flot tur i medvind langs Tuse Næs.

Den flotte forårskyst langs Tuse Næs.

Lige før Kisserup Hage krydsede vi over mod Næbbekroen i behagelig medvind. Vi udnyttede vinden optimalt, på den måde fik vi nogle fine surf på de ret høje bølger hen over Lammefjorden. Under det sidste stykke fra Næbbekroen til Sandskredet kunne vi mærke en betydelig kraftigere vind, så det var godt vi var kommet fint over Lammefjorden. Vi lagde ind, hvor vi havde sat ud efter en meget fin tur rundt i Sidinge Fjord og Lammefjorden.

Turen: Sandskredet - Sidinge Fjord - Lammefjorden - Sandskredet.
Dato: 16. maj, 2015.
Deltagere: Benny og jeg.
Turens længde: 19,8 kilometer.
Vejret: Gråvejr med enkelte solstrejf, ingen regn og vind fra sydvest 4 - 6 m/s.
Temperaturerne: Luften var blot 13 grader og vandet 14 grader.


Ingen kommentarer: