onsdag den 29. oktober 2014

Torbens fødselsdag

Den 29. oktober er det Torbens fødselsdag, og det har det været i rigtig mange år. Torben mente, det er 17, og tallene er ihvertfald rigtige. Der var flere forslag til fødselsdagsturen, og de var rigtig gode, men det var også nogle aftaler, som skulle passe sammen med disse forslag, så det var ikke så nemt at ændre på turen. Jan ville ro den modsatte vej, men det var ikke så smart, så det blev til turen fra Vænget til Skuldelev Strand, hvor fødselsdagen skulle fejres. Det var lidt diset, da vi satte ud, men vi var endnu ikke kommet til Færgelunden, før opklaringen var tydelig. Det var lavvandet, da vi satte ud, så det var om at passe på sten og muslingebanker helt frem til Frederikssundbroen. Ved broen var det blevet ganske klart, lidt lette skyer var der tilbage, men dem tittede solen så småt igennem. Vi roede helt ind om Brandt Møllers lille havn, inden vi roede mod gabet til fortidens jernbaneforbindelse over Roskilde Fjord. Vind var der ikke noget af, så vi hyggede os hele vejen til Skuldelev og kunne rigtig nyde naturen og vejret. Det var efterhånden blevet solskin, så det var en meget flot tur til Skuldelev.Ved Skuldelev Strand stod Jakob og ventede på os, vi var nok lidt lang tid om turen. Det var en overraskelse for Torben, at Jakob stod og ventede på os, men det var nu aftalt. Jakob er sygemeldt for tiden, så han kunne desværre ikke ro med os.

Velkomstkomiteen.

Vi fik hurtigt arrangeret et passende bord til spisning, og tre store pakker med smørebrød kom op af kajakken og sat på bordet. Efter maden var der den traditionelle citroncreme-kage fra Torbens kone Britta til kaffen. Med Brittas kage fik frokosten en meget fin afslutning. Det blev en rigtig lang pause i meget flot solskin. Mens vi spiste, var der ikke en sky på himlen, så det var bare perfekt.

Så er der serveret.

Fødselsdagsbarnet skærer for.

Efter pausen fortsatte vi mod Skuldelev og Kølholm og blev meget hurtigt enige om, at vi skulle da op på toppen (col de Kølholm). Den har altid været imponerende, som den ligger der og indbyder til et nærmere besøg. Vi lagde ind til land og gik op på toppen af knolden. og hvilket imponerende skue ud over Roskilde Fjord.

Af sted igen.

Indbydende Kølholm, den skal da bestiges.

Udsigten mod syd.


Udsigten mod nord.

Torben" the eagle", når man er "27", kan man næsten flyve.

Det var også et flot syn at se revet sno sig fra sydspidsen af Kølholm, og så kunne vi betragte det ret vanskelige farvand for større både. Her skal man rigtig kende området for at undgå grundstødning. Fra Kølholm var der en ret kraftig modvind frem til jernbaneforbindelsen, desuden er der ret lavvandet i dette område. Vi skulle da også lige igennem kanalen ved Frederikssund Havn, inden vi fortsatte, så vi krydsede fjorden og roede ind i havnekanalen. Ved Frederikssundbroen kom vinden fra nord, samtidig med at strømmen  var sydgående, og meget kraftig, så kraftig, at vi skulle passe på ikke at blive taget af strømmen. Det gik fint nok med at komme igennem, da strømområdet var noget begrænset. Vi fortsatte til Vænget, men det var heldigvis blevet højvande, så det gik meget nemmere at ro fra Færgelunden og forbi Kignæs Havn til Vænget ved højvande. Vi var først tilbage, da solen var ved at gå ned, så det blev tidsmæssigt en meget lang tur. Men også en meget fin fødselsdagstur.

Turen: Vænget til Skuldelev Strand og retur via Frederikssund.
Deltagere: Torben, Palle, Jens, Peter, Bjarne, Søren og jeg og Jacob.
Vejret: Fra diset til skyfrit vind fra både sydvest og nord.
Temperaturerne: Luften var hele 13 grader og vandet sølle 10 grader.
Turens længde 22, 2 kilometer.Ingen kommentarer: