onsdag den 9. oktober 2013

1000 km. kage

Hvad gør man, når man har roet 1000 kilometer på en sæsson? Ja, så har man en kage med, en, der er fremstillet i kajakkens farver. Når man så holder pause, deler man rundhåndet ud af kagen, og så går det rigtig godt, hvis en anden lige har haft fødselsdag, for så er der nok en lille en til kagen og kaffen. Palle har lige rundet de 1000 kilometer, og Peter er lige fyldt rigtig meget rundt, så Torben, Jakob, Benny, Kim, Jan, Palle, Peter og jeg var på tur med jubilaren Palle og fødselsdagsbarnet Peter. Vi roede fra Vænget til Kulhuse for at hjælpe med kagen og med at bedømme den hjemmelavede paradisæblebitter. Kage var så stor, at den kunne ikke komme ned i kajakken, så den blev pakket vandtæt og placeret på bagdækket, inden vi drog af sted.  

1000 kilometer i 2013 blev fejret med en 12 personers lagkage i kajakkens farver.

Turen fra Vænget til Kulhuse er ikke en af mine favoritture på grund af det lave vand, men når skoven har efterårsfarver, så er det nok en af de smukkeste kyster langs Hornsherred. Vi lagde ud fra den lille fritidsfiskerhavn Vænget og lagde så godt ud fra kysten, at vi havde mindst 50 cm.vand under kajakken. Der var medvind til Dyrnæs Mole, og så var der let modvind frem til Sælvig, hvor vi skulle ind til frokost. Jægersprisskoven var lige begyndt på efterårskollektionen og stod flot i de nye farver. Skoven er faktisk flot på alle årstider, men der er nu intet, der slår en så flot løvskov i efterårsfarver.

,
 Fremme ved Sælvig.

Efter et par timer var vi fremme ved Sælvig og "vores" pausested, og så brød solen igennem skydækket og skinnede det meste af vores pause. Sælvig er et skønt sted at lægge ind, og så ligger det godt i læ for vestlige vinde. Efter madpakken blev kagen pakket ud og stillet frem, først til skue, men snart efter var der ikke mere tilbage. Det var en ualmindelig god jubilæumskage, og til kaffen bød Peter på hjemmefremstillet paradisæblebitter.


Selv om man er på slankekur, kan man da godt spise lagkage.

Jeg napper da lige et stykke mere, når nu anledningen er der.

Efter en god lang pause var vi tilbage i kajakkerne, vinden havde lagt sig en anelse, og så var der medvind til Dyrnæs Mole og let modvind til Vænget. Selv om der er mange sten på turen gennem det lavvandede område, kunne vi alligevel nyde Jægersprisskovens mange flotte farver, og det var da også kun få, der ramte stenene på turen. Tilbage ved Vænget fik vi hurtigt pakket sammen, og så nød vi lige en kop kaffe, inden vi kørte hjem efter en skøn kilometer-jubilæums- og fødselsdagstur.  

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Kim, Jan, Peter, Palle og Jeg.
Turens længde 20,2 kilometer.
Vejret: Skyet, nogle sorte skyer, men ingen regn. Vind fra vestlige retninger 4 - 6 m/s.
Temperaturerne: Luften og vandet 11 og 12 grader.Ingen kommentarer: