onsdag den 6. februar 2013

Isfri Isefjord

Efter tre ugers pause grund af vinter og is, så var det atter tid til at komme på vandet. Benny, Jens, Palle, Folmer og jeg satte ud fra stranden ved Munkholmbroen for at ro op til Kirsebærholmen og retur. Folmer var med for første gang, og Jens var i lånt kajak fra Per Malik. Jens skulle prøve kajakken, en Caymann Raider for at se, om det var noget for ham. Vejrprognosen har hele tiden ændret sig, så den kunne vi ikke regne ret meget med. Vi måtte tage chancen og håbe på det bedsteog sådan blev det. Det havde sneet en lille smule i nat, så vi satte ud i et vinterlandskab og et par plusgrader. Vinden var let, og vejret skiftede hele tiden.

Klar til afgang fra Munkholmbroen.

Vi krydsede over mod Munkholm og fulgte kysten tæt hele vejen frem til Kirsebærholmen, men fra den gamle marinestation var det med ret kraftig modvind, så der skulle tages fat i pagajen. Der var stort set kun svaner på vandet, de fulgte os en del af vejen. Vi  vendte ved enden af Kirsebærholmen og roede tilbage til marinestationen for at spise frokost. Jens' kone Birgit havde bagt chokoladekage, som vi nød til kaffen i snevejret. Da vi havde spist, skulle vi da lige op og kigge nærmere på marinestationen.

Palle og Folmer fik lige en ridetur på den gamle torpedo.

Under frokosten fik vi lige en snebyge, som heldigvis kun varede, mens vi spiste, og da vi var tilbage i kajakkerne, skinnede solen - et besynderligt vejr. På resten af turen tilbage til Munkholmbroen havde vi flot solskin, og det var dejligt at mærke, at solen kunne afgive lidt varme.

På den sidste del af turen var der en hel del blå himmel og solskin.

Vi nød vejret og rygvinden, som gav en god afslutning på roturen. Da vi havde pakket bilerne og var klar til at bryde op, kom der atter en kortvarig snebyge.

Turen.
Fra Munkholmbroen og retur.
Deltagere: Benny, Jens, Palle, Folmer og jeg.
Turens længde: 17,9 kilometer.
Vejret: Alt undtagen regnvejr. Vind fra nordvest ca. 6 m/s. Temperatur på et par grader og vandet var 0 grader. Solen skinnede, det var gråvejr, og så kom der et par snebyger.


Ingen kommentarer: