onsdag den 27. juni 2012

Fra Roskilde til Ølvig og retur.

Otte kajakker og en læsset med kage satte ud fra Roskilde Roklubs bro med kurs mod Bognæs. I kajakkerne var Karin, Torben, Jakob, Peter, Peter, Palle, Bjarne og jeg. Kim var lige forbi for at meddele, at han ikke var med på grund af problemer med helbreddet, men at alt var under kontrol og behandling er planlagt. Vi håber, han snart er helt oppe på dubberne igen. Vejret var noget blæsende 6 - 8 m/s, så vi havde modvind stort set hele vejen til Ølvig, og vi skulle helt uden om ørnenes område. Da vi roede mod land igen, efter at have rundet den yderste bøje, kunne vi se, at en af ørnene sad i toppen af et træ. Vi holdt lige så meget øje med ørnen, som den med os, og vi håbede på, at den skulle ud at flyve. Da vi havde passeret træet, hvor den sad, fløj den ind mellem træerne, men da der var en del dønninger på vandet, var det ikke så nemt at følge ørnen. Da vi lagde ind i Ølvig skinnede solen, og vi kunne sidde og nyde det god vejr i læ for vinden.

Frokostpause ved og på træstamme i Ølvig.

Efter madpakken var det kaffetid, og Palle havde Drømmekage fra Brovst med, som vi kunne nyde til kaffen. Torben demonstrerede sin Kelly Kettel, som kogte 3/4 l. vand på ca. 3 minutter, og så kun med nogle få små pinde - imponerende og vel nok den mest effektive vandkoger, jeg til dato har set.

Kelly Kettel klar til brug, hvor et par små pinde kogte vand på ingen tid.

Vi gjorde et pænt indhug i kagen, inden vi gik en tur på halvøen. Derefter var det medvind et stykke af vejen mod Roskilde.

Udsigt mod revet og Gershøj.

Vi skulle da lige ind om Ringøen for at få lidt kilometer til turen, og her stod en strid modvind helt ind til Ringøen, hvorefter der atter var medvind til Roskilde. Vi fik hurtigt pakket bilerne, og så var det, at Palle havde lidt mere kage tilbage, så vi skulle da lige have en kop kaffe til Palles kage, som vi delte.

Turen.
Dato. 27. juni, 2012.
Fra Roskilde Roklub til Ølvig og retur.
Deltagere: Karin, Torben, Jakob, Peter, Peter, Palle, Bjarne og jeg.
Turens længde: 20,1 kilometer.
Vejret: Vind fra nordvest 8 - 6 m/s. skyet med opklaring og sol fra kl. 12.00. temperaturer ca. 18 grader.

  

Ingen kommentarer: