onsdag den 16. marts 2011

Årets første tur på Isefjorden.

Traditionen tro er min første tur i år på Isefjorden en tur fra Vellerup til Bramsnæs. Jeg var forhindret i at deltage på den allerførste tur på Isefjorden i år. Og sådan en tur fra Vellerup til Bramsnæs skulle det være i dag sammen med Torben, Jakob, Jens og Elgjægeren. Vi lagde ud fra stranden ved den gamle færgemole klokken 10.00, og da det er vinterroning, er det kystnært, og det vil sige helt ind i bunden af Vellerup Vig og ud langs den anden kyst. En sæl var taget ind i Vellerup Vig for at nyde de mange ørreder, der er i vigen. Det er første gang vi har set sæl i Vellerup Vig. Det blæste kraftigt fra øst, derfor kunne vi ro i læ af bakkerne hele vejen til Bramsnæs Vig. Det skulle vise sig, at vi havde medvind stort set hele vejen, men i læ for den kraftige vind. Kom vi et stykke ud fra kysten, så kunne vi virkelig mærke vinden. Derfor ville vi ikke ro langs vestsiden af Bramsnæs for at komme ned til pausestedet ved bugten til Bramsnæs. Vi nød solen og det flotte vejr, mens vi roede i roligt tempo. Strækningen fra Vellerup til Bramsnæs er en af de flotteste rostrækninger ved Isefjorden. Elgjægeren ville gerne holde frokostpause ved det smalle stykke til Bramsnæs i bunden af Bramsnæs Vig. Men det var dels meget lavvandet ca. 50 cm. under daglig vande, og så var fjordbunden meget blød, så vi kunne ikke komme i land. Derfor roede vi over ved siden af teltpladsen ved Ejby, hvor vi kunne finde noget læ med en flot udsigt til Bramsnæs og hele Inderbredningen. Under disse madpakketure er det selvgjorte madpakker af den lidt kedelige slags, og Elgjægeren havde naturligvis også selv lavet madpakke - den mest ensformige madpakke, der længe er set. Vibeke havde forsynet mig og selskabet med hjemmelavet sachertorte, som vi kunne nyde efter madpakkerne. Derefter gik vi en tur langs stranden hen til sejlklubben. Vi kom forbi pælen ved lejrpladsen, hvor der var sat en kommunal meddelelse op om, at lejrpladsen var lukket på grund af svineri og hærværk med en nedbrændt shelter. Sørgeligt det er sådan, at der ikke kan udvises lidt respekt for sådan en dejlig lejrplads.Vandstanden var faldet yderligere, og vinden var taget til. Den var oppe på 12 - 14 m/s, så vi var forberedt på en hård tur tilbage til Vellerup. Der første stykke var nu ikke så slemt, men da vi nåede Vellerup Vig, så kunne vi mærke den hårde og kolde østenvind, samtidig med at skyerne dukkede op som lovet i vejrudsigten. Vi roede helt ind i bunden af Vellerup Vig, inden vi fulgte kysten tilbage til udgangsstedet. Det blev en meget flot tur i

Test. Elgjægeren testede sine nyndkøbt sokker med indlat varme. I sokkernes sål er et varmelegeme, som kan holde ca. 40 graders varme omkring tæerne og fødderne. Varmelegemet drives af et batteri, som sidder lige under knæet. Efter ca. 5 time var fødderne stadig varme og batterie var ikke til gene - en god investering.

Dagens tur.
Distance: 16 kilometer
Deltagere: Torben, Jakob, Jens Elgjægeren og jeg.
Vejret: Tørt, sol til midt på eftermiddagen og vind fra øst 12 - 14 m/s. Temperaturer på 6 grader, mens vandet kun lige er kommet over frysepunktet.

Ingen kommentarer: