onsdag den 28. april 2010

Vænget - Kulhuse

Onsdag den 28. april.
.
Jakob var med igen efter lang tid med dårlig ryg, men ryggen var nu ikke blevet helt smertefri. Jakob har det nok som efter årets istid, hvor panikken for at komme på vandet var ved at tage overhånd, nu skulle han altså på vandet, selv om ryggen mente noget andet. Jakob havde planlagt turen ud fra, hvad han mente, han kunne klare. På dagen tur var vi Ingerlise, Bjarne, Preben, Jakob, Torben, Kim, Elgjægeren, Jens og jeg. Jens er en meget erfaren kajakroer, og han var med os for første gang. Turen udgik fra Vænget ved Jægerspris, og det var planen at ro mod Kulhuse eller nærmere bestemt Sælvig, hvor sommerhusområdet ved Kulhuse begynder. En tur vi også roede den 23. september 2009, men i forhold til sidste gang havde vi i dag sol det meste af dagen. Vinden var vestlig, så der var ikke så meget vand i fjorden. Det er i forvejen et område, hvor der er meget lavvandet, så der var rig mulighed for grundstødninger på de mange sten, der er langs kysten. Jeg undgik alle stenene, men det var tæt på flere gange. Det er ikke ret godt kajak farvand, når det ikke er højvande.
Det meste af turen holdt vi tæt sammen, og vi skulle hele tiden være opmærksomme på de mange sten langs kysten. På denne tur kan man ikke ro kystnært, da der er meget lidt vand langs kysten. Man bør ro helt ude langs sejlrenden for at være fri af stenene, men så kan man ikke opleve skoven langs den flotte kyststrækning, så vi roede mellem sejlrenden og kysten, hvor der er under en meter dybt, og der var da også et par grundstødninger på turen.
Ved Dynæs Mole mødte vi to kajakroere fra Jægerspris, som hold pause ved solsiden af molen. Vi roede til Sælvig, hvor vi holdt frokost. Ved Sælvig er der en skøn lille plads med borde og bænke, hvor det er godt at holde pause. Da Jakob atter var med, havde Patricia naturligvis bagt kage til kaffen, så onsdagsturen med Patricias kage var kommet igen.
Turen tilbage var med rygvind til Dynæs Mole, hvorefter der var let modvind de sidste 5 kilometer til Vænget. Vi holdt også en kort kaffepause ved molen, hvor alle ni kajakker lå side om side.
.
Turen.
Udgangssted: Vænget ved Jægerspris
Dagen distance: 20,2 kilometer.
Deltagere: Ingerlise, Bjarne, Preben, Jakob, Torben, Elgjægeren, Kim, Jens og jeg. 
Vejret: Sol indtil kl. 15.00 derefter overskyet, vind fra vest til sydvest op til 5 m/s., temperaturen op mod 15 grader, og vandtemperaturen lå lige omkring 10 grader.

Ingen kommentarer: