onsdag den 11. november 2009

Jungedal til Jægerspris

Onsdag den 11. november.

Sidste onsdag måtte vi aflyse turen på grund af vejret for første gang, og dagen efter var det stort set vindstille. I dag var der heller ikke ret meget vind, ingen sol og ikke ret meget varme i luften, men det var en rigtig god efterårsdag, og da der ikke var skydning fra Jægerspris skydeområde, så var det en god ide at tage turen op langs skydeområdet. I dag var vi Preben, Jakob, Torben, Kim, Arne og jeg. Preben var med for første gang. Preben har mange kilometer bag sig, har god erfaring, er uddannet instruktør og tilmed en god romakker, som vi håber kommer med på ture fremover, når han kan afsætte tid til det.

Området fra Kyndbyværket langs skydeområdet til Kulhuse er et meget flot område at ro langs med. Naturen er varieret og selv på en efterårsdag er kysten flot. Der er også mange dyr og fugle langs kysten, som er en børnevenlig sandstrand, så vi kan ikke ro helt kystnært, før vi har passeret Dalby Huse. Kort efter vi var kommet afsted, oplevede vi fire sæler samtidig, de var lidt nysgerrige og fulgte med os et stykke af vejen. På tilbageturen oplevede vi igen sæler på forholdsvis tæt hold.

Skydeområdet er 7,5 kilometer langs kysten og noget mere ude på Isefjorden. En af de andre gange nævnte jeg over for Elgjægeren, at det er forkert, at forsvaret skal have tre skydeområder ved Isefjorden, og at så flot et område, som ved Jægerspris, skal være militær skydeområde, hvortil han svarede - har du tænkt over, hvad der havde været langs kysten, hvis forsvaret ikke var der - sommerhuse. Så det er helt i orden, at forsvaret holder til ved Jægerspris, men de kunne godt spare lidt mere på krudtet.

Andre gange vi har været i området, har kysten været fyldt med afskudte granater, men i dag var der ryddet pænt op, der lå stort set ingen efterladenskaber.
Her plejer vi at kunne ro ind over revlen til stranden, men i dag var der meget lavvandet med svag vind fra øst.

Selv på en kold efterårsdag har kysten sin charme. Specielt når vi har oplevet sæler på tæt hold. Lige ved dette område plejer der at være en del sten langs kysten, men når man kan gå i land og parkere kajakkerne på den første revle, så er det meget fint.

Tilbage ved stranden hvor vi satte ud efter en meget fin efterårstur.

Dagens distance: 20.1 kliometer.

Vejret: som tidligere nævnt ca. 8 grader, både vand og luft, 5 til 8 m/s vind fra øst og ingen sol.

Efterskrift.
Vi har roet ind i skydeområdet flere gange, hvor vi også er gået i land og opholdt ved stranden for at spise frokost eller drikke kaffe. Det har nu vist sig, at det vil forsvaret ikke have, idet der kan ligge forsagere på stranden, som kan forvolde alvorlig skade. Et er, at vi ikke må være på vandet når det er afspærret på grund af skydning, det er også forbudt at gå i land når der ikke skydes. Vi må således nyde området fra kajakkerne fremover. Vi beklager naturligvis at vi har gjort det.

Ingen kommentarer: