onsdag den 23. september 2009

Fra Vænget til Kulhuse

Onsdag den 23. september.

Vejrudsigten så ikke lovende ud med kraftig vind fra vest og op mod 12 m/s og kun lidt sol - dog ingen regn. Det danske vejr er som bekendt kun et spørgsmål om påklædning, så Ulla, Jakob, Flemming, Kim, Henrik og jeg var forberedt på lidt af hvert. Planlægningen sagde en tur fra Vænget ved Jægerspris til Sælvig, hvor Jægersprisskoven går over i et sommerhusområde.

Vænget er en lille fritidsjollehavn ved Jægerspris. Befolkningen ved havnen er meget flinke, og der har ikke været problemer med parkering ved havnen. Vi befinder os i en periode mellem sommer og efterår, selvom almanakken siger efterår, derfor er påklædningen også meget forskellig.

I dag var der meget vand i fjorden, og højvandet betød, at det var meget nemt at komme i kajakkerne, og vi kunne ro kystnært langs hele skoven til Kulhuse. Alligevel roede vi uden om sandbanken, som efterhånden er blevet til en ø, der i dag er beboet af et utal af fugle. På turen op langs Jægersprisskoven så vi rigtig mange rovfugle. Den første var en fiskeørn med fisk i kløerne, den fløj lige hen over hovederne på os. Der var flere fiskeørne og musvåger ved strandkanten. På vejen tilbage så vi mange fiskehejre.

Ved Sælvig skinnede solen, så det var bare om at finde et område med læ for blæsten. Højvandet betød også, at de mange sten, der ligger langs kysten, lige akkurat var dækket af vand.

Ved Sælvig er der borde og bænke ved kysten, meget fint læ og så skinnede solen al den tid, vi var i land. Patricia havde som sædvanlig bagt kage til kaffen. Ulla havde bagt muffins, som vi besluttede at vente med til eftermiddagskaffen.

Tilbageturen var i starten med kraftig rygvind, så det var rent svir at ro tilbage. Flemming roede meget kystnært, alligevel overskred han mange grænser på denne tur, og vi holdt hele tiden øje med ham.

Jægersprisskoven er en meget flot skovstrækning på over 10 kilometer, lige nu er den ved at få efterårsfarver. Området er varieret skov med få gamle ejendomme ved fjorden og stort set ingen sommehuse før Sælvig.

Tilbage, hvor Jægersprisskoven begynder, er der mange kreaturer ved skovkanten.

Dagen distance: 21 kilometer med et gennemsnit på 5, 2 km/t.
.
Vejret: Tørt, overskyet kun lidt sol med kraftig vind fra vest mellem 7 og 12 m/s.

Ingen kommentarer: