onsdag den 16. september 2009

Fra Gershøj til Eskildsø.

Onsdag den 16. september.

Onsdagsturen skulle i dag udgå fra Gershøj og gå til Østerby. Der er efterhånden meget længe siden vi er startet fra kysten over for Gershøj kro, så det blev et rigtig flot gensyn. På turen deltog Flemming, som var med for første gang, Jakob, Elgjægeren, Kim, Henrik og jeg. Vi lagde ud fra Gershøj klokken 09.30 og roede mod Møllekrogen, forbi Klinten, krydsede bugten ud for Selsø og mod Sønderby. Efter Sønderby roede vi til Eskildsø for at indtage frokosten ved ruinen af det gamle kloster, hvorefter turen gik til Østby. Her var det meningen, at vi skulle holde kaffepause, men Kim og Flemming roede langsomt mod Selsø, så kaffepausen her blev droppet, så vi kunne drikke kaffe sammen ved Selsø.

Onsdag morgen ved Gershøj. Tågen hang stadig tyk over Roskilde Fjord, mens en fisker kom hjem fra fiskeri på fjorden. Efter kort tid forsvandt tågen over fjorden, og solen skinnede hele dagen, så det var næsten som en sommerdag.

Vi spiste frokosten ved den gamle klosterruin på Eskildsø. Området virker meget uberørt, uden affald og efterladenskaber ved ruinen, det er også meget svært at komme til Eskildsø, hvilket gør nydelsen endnu større. Fritidssejlerne kan ikke lægge til ved færgemolen og "færgen" sejler ikke regelmæssigt, så det er stort set kun kajakroere, der har mulighed for at lægge til ved øen.

Ruinen af det gamle kloster ligger smukt på en bakke, hvor der er en ualmindelig smuk udsigt over stort set hele øen.

Mod nord kan man se helt til Frederikssund, og mod syd ligger Roskilde med Domkirken.

Efter besøget på Eskildsø roede vi til Østby, hvor vi lige rundede havnen, og samtidig kiggede vi på Øta skallehavn, som efterhånden er så nedbrudt og skæmmende for området, at der snart må gøres en indsats for at få det fjernet, for kønt er det bestemt ikke. Vi kunne også se, at der er andre, som har samme mening, da der var sat mange plancher op ved kajanlægget. Derefter roede vi i medvind og medstrøm tilbage til Selsø Hage og ind til Selsøbugten, hvor Kim og Flemming sad og ventede. En hurtig kop kaffe og så tilbage til Gershøj. På vejen mødte vi et vikingeskib, som øvede sejlads. Det var flot at se, hvor meget vikingeskibet kunne sejle op mod vinden.

Dagens distance: 22,6 km
.
Vejret: vind fra nordvest ca. 3 - 4 m/s. sol med enkelte skyer. Temperaturen lå lige under 20 grader.

Ingen kommentarer: