onsdag den 19. marts 2025

Hvor har revet gemt sig?

Turen: Møllekrogen til Lyndby
Dato: 19. marts.
Deltagere: Jens og jeg.
Turens længde: 19,8 kilometer.
Vejret: Overskyet til sol fra en skyfri himmel og vind fra 3 m/s. til ingen vind.
Temperaturer: Luften var 4 grader og vandet 7,2 grader.
Fantastisk rundtur på Roskilde Fjord.

Vi satte ud fra Møllekrogen i overskyet martsvejr, men efter en time var det sol fra en skyfri himmel resten af turen, lige som lover i vejrudsigten. Jens foreslog, at vi lavede en rundtur frem for en frem og tilbage tur, så vi roede mod Sønderby for at ro langs Nørre Rev og derefter Færgebro Rev, men hvor var det nu, at Nørre Rev ligger. Vi var helt galt på den, men krydsede dog mod Færgebro Revet, det kunne vi ihvertfald se. Jeg mente revet lå mod øst og Jens mente revet lå mod vest. Da vi var cirka halvvejs kunne vi så øst kompasafmærkninge et godt stykke fra den kurs vi roede, så vi roede mod den nordlige kompasafmærkninge, og så kunne vi ro langs revet, i passende afstand til de mange store sten frem til gennemsejlingen og så over sejlrenden til Færgebro Revet. Da vi havde passeret revet kunne vi se en havørn svæve inde over land. Vi fulgte Uglekrogen og krydsede fra Vesterskov til Langholm og roede langs Langholm, hvor vi atter oplevede en havørn inde ved Langholm. Derefter kryds til Herslevkystenog, som vi fulgte mod udløbet fra Gevninge Å. hvor vi så krydsede over fjorden til Lyndby Havn. Vi lagde ind ved Lyndby Jollehavn, hvor vi nød frokosten i et fantastisk vejr. Efter frokostpausen fortsatte vi forbi Lejre Havkajak, hvor man var igang med at lave en stor overdækning langs Det Lille Gule Hus, som er blevet pudset gråt. Ud for Roar-pladsen krydsede vi over mod Hyldeholm og Langholm og derefter tilbage til Strandlund og så fulgte vi kysten tilbage til Møllekrogen. Lige før Gershøj var der en kæmpe flok gæs i ved kysten og oppe på himlen kunne vi atter opleve en havørn svæve rundt noget tættere på os. Det blev en meget flot tur, som vi ikke har roet før, og så med masser af svaner, en kæmpe flok gæs og tre gange havørn.
Så er vi fremme ved den sydlige del af Nørre Rev.
Fuglene er ved at indtage Langholm til redebygning.
Det sydlige rev ved Langholm er sten og muslingeskaller.
Pausestedet ved Lyndby Jollehavn i flot solskin.
Lejre Havkajak nu med overdækket terasse.
Kysten var fyldt med gæs.
Så letter gæssene.
Så er helæe flokke på vingerne.
Flot havørn lige over os.



lørdag den 15. marts 2025

Rundtur på Roskilde Fjord fra Veddelev

Turen: Rundtur på den inderste del af Roskilde Fjord fra Veddelev
Dato: 15. marts
Deltagere: Margit, Claus, Lasse og jeg
Turens længde: 18,9 kilometer
Vejret: Sol fra en skyfri himmel, ganske lidt vind på ca. 2 m/s.
Temperaturer: Luften var 3 grader og vandet mente DMI var 7 grader og nyis?

Et fantastisk lørdagsvejr med næsten vindstille og sol fra en skyfri himmel, men koldt og så var der nyis på fjorden, selv om DMI måler 7 grader varmt vand ved Roskilde Havn. Lige før vi satte ud, satte en større gruppe fra Værløse ud, så de var isbrydere for os, men det var svært at finde den isfrie rende de havde lavet, så vi måtte igennem en hel del nyis. Fra Veddelev havn roede vi ind til Roskilde et godt stykke fra guldkysten. Det var ikke muligt at ro ind ved vikingeskibene på grund at noget tykkere is, så vi roede rundt om havnen med kurs mod Sct. Hans. Ved Sct. Hans kunne vi se udløbet fra rensningssanlægget da fjorden lå spejl blank. Vi fortsatte til Kattinge Vig hvor vi oplevede et par meget store flokke af gæs og en havørn svævede høj oppe på den blå himmel. Vi lagde ind ved Kattinge Værk for frokost. Efter en god lang frokostpause fortsatte vi ind i bunden af Kattinge Vig inden vi vendte, men vi skulle da lige rundt om Ringøen inden vi krydsede fjorden mod Veddelev. Vi fik hurtigt rigget af, skiftet tøj og gjorde klar til at forlade Veddelev Havn. Det var en rigtig god lørdagstur på Roskilde Fjord.

Vi skulle lige forsere et tyndt lag nyis trods en vandtemperatur på 7 grader.
På vej til Kattinge vig på en spejlblank Roskilde Fjord.
Kæmpe flokke af gæs ved Kattinge Vig.
Frokostpause ved Kattinge Værk.
Hul i diget på Ringøen.
Så er vi klar til at returnere til Veddelev efter en god tur på Roskilde Fjord.




onsdag den 12. marts 2025

En kort tur fra Holbæk Kajak Klub.

Turen: Holbæk Kajak Klub til Tuse Å.
Dato: 12. marts.
Deltagere: Hanne og jeg.
Turens længde 11 kilometer.
Vejret: Overskyet, lidt regn, lidt hagl og lidt opklaring.
Temperaturer Luften var 4 grader og vandet 2,5 grad.
GPSen gav op, ikke mere strøm, under turen tilbage fra Hørby til Annekshavnen.

Jeg måtte aflyse onsdagsturen med Kajakhornsherred på grund af familiebesøg onsdag eftermiddag, men så meldte Hanne ud, om jeg ville med ud og ro en kort tur, så jeg kunne være hjemme kl. 15:00, og så var jeg klar til at ro en lille tur. En ganske fin tur i godt tempo til stemmeværket ved Tuse Å. og tilbage via Hørby Havn.
Stf. Henry igang med at skifte batteri på sømærket ud for trafikhavnen.


lørdag den 8. marts 2025

En eftermiddagstur lørdag den 8. marts

Turen: Hammer Bakke til Bramsnæs og retur.
Dato: 8.marts.
Deltagere: Inga, Flemming og jeg.
Turens længde: 20 kilometer.
Vejret: Meget svag vind fra nord, diset og lidt sol
Temperaturerne: Luften var 14 grader og vandet 6 grader.
Det var en skøn lørdag eftermiddag med det mest fantastiske vejr. Der var ingen vind indtil pausen og meget svag vind fra nord efter pausen. Vi satte ud klokken 13:00 fra Hammer Bakke og roede via Vellerup Vig. Ved Ejby Ådal kunne vi opleve kilden der springer et godt stykke ude på fjorden, vi fortsatte til draget ved Bramsnæs, hvor vi holdt end for en kort kaffepausen inden vi returnerede til Hammer Bakke, der var kommet lidt vind fra nord på ca. 2 m/s. under turen tilbage til Hammer Bakke. Det var så skønt at opleve den lune modvind, som vi tydeligt kunne mærke når der kom et lille vindstød. Det blev bare en fantastisk eftermiddagstur denne skønne lørdag.
Klar til afgang fra Hammer Bakke.
Isefjorden har ikke lige så mange skønne svaner som Roskilde Fjord.
Inga i sin flotte kulfiber Noka.
I dag kunne vi tydeligt se kilden der springe ud for Lejre Ådal.
Flemming i modlys og lidt modvind.