onsdag den 2. april 2014

Rendebæk til Kyndeløse Nordstrand og retur

I dag var vi bare Jakob, Benny, Jan og jeg, som satte ud fra Rendebæk for at ro en tur mod Kyndeløse. Vejrsituationen bød på ret kraftig vind fra sydøst og ganske lidt sol. Benny var klar i kajakken et par minutter i ti, så det tegner godt. Vi satte ud fra stranden ved det gamle færgested, som lå i læ for vinden, men da vi satte ud og kom lidt ud fra kysten, var vinden meget kraftig, så vi holdt os så tæt på kysten, som det var muligt.

Klar til afgang fra stranden i Rendebæk.

Vi måtte dog et stykke ud i Østerløb for at komme uden om muslingebankerne. Vi aftalte, at når vi kom til Hammer Bakke, måtte vi se, om vi kunne fortsætte. Vinden tog gradvist til, og vi passerede Hammer Bakke i ret kraftig modvind, så kystnært blev virkelig kystnært for at få bare lidt læ, men når vi skulle passere åbne stykker, kunne vi mærke den kraftige vind. Ved Vellerup Vig var der virkelig knald på vinden, og der skulle arbejdes med pagajen for bare at holde stævnen oppe i vinden. Vi krydsede op i vinden, men det var virkelig hårdt arbejde. Ved Kyndeløse Nordstrand målte Jakob vindstyrken, og vindmåleren viste også 14,8 m/s og ca. 10 m/s i den jævne vind, så det var ikke underligt, at det føltes som hårdt arbejde at ro op i vinden. Vi nød frokosten i læ, og Jakob havde Patricias chokolademuffins med til kaffen.

Kajakkerne på stranden ved Kyndeløse Nordstrand.

Vi gik en lille tur for at få varmen tilbage i benene, inden vi satte os tilbage i kajakkerne. Nu stod den næsten kun på rygvind under tilbageturen. Vi roede et godt stykke ind i Vellerup Vig, inden vi krydsede over, det gik forrygende hen over vigen. Uden at trække i pagajen var hastigheden oppe på ca. 8 km/t., og højeste hastighed var lige under 12 km/t. Der skulle dog arbejdes en del ved de åbne områder. Benny mente han kunne passere et par af muslingebankerne inden om, men det kan ikke lade sig gøre, så han måtte ud af kajakken for at passere, og vi måtte vende for at ro ham i møde, da vi ikke vidste, om han var i alvorligere problemer.
 
Man kan se regnen, men man kan slet ikke fornemme den kraftige vind.

Tilbage ved Rendebæk kom Elgjægeren for at hilse på, så vi afsluttede turen med en kop kaffe, mens der kom lidt hagl og nogle gevaldige lyn og tordenskrald. Det blev en fin, men en hård tur i modvind.

Turen: Fra Rendebæk til Kyndeløse Nordstrand og retur.
Deltagere: Jakob, Benny, Jan og jeg.
Turens længde: 17,5 kilometer.
Vejret: Kraftig vind fra sydøst 10 - 15 m/s., lidt sol, lidt regn og lidt hagl med lyn og torden.
Temperaturerne: Ca. 8 grader og det samme var vandet.

 
 

Ingen kommentarer: