onsdag den 25. september 2013

En sommerefterårsdag på Roskilde Fjord

Hjemme igen efter 14 dage i Grækenland, hvor kajakken har ligget ensom i haven, så den var sikker også glad for at komme på vandet igen sammen med Torben, Jakob, Benny, Kim, Henrik, Jan, Peter og mig. Vi satte ud fra Møllekrogen i stille vejr med lette skyer og 15 graders varme, så det føltes mere som en sensommerdag end en efterårsdag, men det gør ikke noget at efterårsvejret lader vente på sig. Vi fulgte kysten i meget spredt gruppe, der er vist nogle, der har glemt, hvad det vil sige at følges ad. Vi samlede op ved Selsø Hage og fortsatte til Østby Havn, hvor vi bare vendte for at ro tilbage til Eskildsø for at holde frokostpause ved Klosterruinen.

Frokostpause ved Klosterruinen på Eskildsø.

Vi nød det flotte vejr, og efter frokosten var vi nogle, som gik en tur ned til søen for lige at se hvor mange fugle, der holdt til ved søen. Undervejs så vi flere gange en ret stor musvåge kredse over søen. Der var rigtig mange fugle, der holdt til ved søen. Tilbage ved klosterruinen fik vi samlet vores ting sammen og gik tilbage til kajakkerne.
 
Søen på Eskildsø er et yndet tilholdssted for en lang række fugle.

Tilbage i kajakkerne fortsatte vi til Sønderby for at drikke kaffe sammen med Henriks kage og lidt sundt. Vi nød kaffen og Henriks kage, som blev efterfulgt af nektariner. Turen tilbage til Møllekrogen var nu blevet i en let medvind på ca. 4 m/s. Vi sluttede igen turen med en kop kaffe og lidt hyggesnak, inden vi kørte hvert til sit efter en meget flot tur på Roskilde Fjord.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Kim, Henrik, Jan, Peter og jeg.
Turens længde: 18,5 kilometer.
Vejret: Lettere skyet med vind fra østlige retninger ca. 4 m/s.
Temperaturer: Luften ca. 15 grader og vandet 14 grader.


Ingen kommentarer: