onsdag den 17. april 2013

En solskinsdag på Roskilde Fjord

I sidste uge var det koldt og blæsende, og i dag var det bare den flotteste solskinsdag. Det betød et stort fremmøde til turen fra Møllekrogen til Lyndby og retur. Torben, Jakob, Benny, Jens, Erik, Stig, Jan, Peter, Palle, Bjarne, Folmer og jeg, ialt 12 deltagere på onsdagsturen, det må tilskrives, at foråret er stærkt på vej. Kim kom for at hilse på og mente, at han er med igen efter rigtig langt sygefravær. Det glæder os rigtig meget at se ham og høre, at han er klar til at komme på vandet. Han havde gjort kajakken klar, så det er kun et spørgsmål om temperaturen.

Hestene er atter på græs og de nød det gode vejr, men der er nok ikke sæ meget frisk græs.

Vi satte ud fra vores sædvanlige plads ved Møllekrogen og roede i let modvind ned langs kysten, der var ikke meget liv på fjorden ud over en hel del flotte svaner og blishøns.

  Lige syd for Gershøj var det lille skønne lystfartøj fra sidste år ikke mere flydende, men plantet på
bunden, et kedeligt syn at se det dejlige lille skib ligge sådan.

Vi holdt en fin fart mod Sælstenen ved Lyndby, hvor vi vendte og roede til Lyndbypladsen eller til det lille gule hus, som det hedder i vores kreds. Vi fik plads til alle kajakkerne ved stranden, og satte os ved kajakklubbens bord for at nyde frokosten i det dejlige solskin, vi kunne alle være ved bordet, og det blev en god lang frokostpause. Patricia havde endnu en gang bagt en lækker kage, som vi nød til kaffen og Folmer bød på nøddechokolade.

"Det lille gule Hus", hvor vi har brugt området rigtig mange gange til frokostpsuse.

Efter pausen roede vi tilbage mod Møllekrogen, vinden var taget lidt til, så det blev i god medvind, det var bare en skøn tur i medvind og solskin, men vi havde nok håbet på at møde en af havørnene, men det skete desværre ikke. Hvis vejret holder, bliver tørdragten nok hængt væk i næste uge, spørgsmålet er så, om det bliver før eller efter onsdag.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Benny, Jens, Erik, Stig, Jan, Peter, Palle, Bjarne, Folmer og jeg
Turens Længde: 19 kilometer.
Vejret: Solskin hele dagen.
Vinden: Vind fra syd sydvest 6 - 7 m/s.
Temperaturerne: Luften 15 - 16 grader og vandet er blot 7 grader.Ingen kommentarer: