onsdag den 24. april 2013

Årets første besøg på Eskildsø

Vejrudsigten fra DMI prøvede at sætte lidt grus i turforberedelserne ved at love os en ordentlig gang vind fra sydvest over middag, vi valgte derfor at sætte ud fra Skuldelev og holde os langs østsiden af Hornsherred for bekvemmelighedens skyld. Torben, Jakob, Stig, Erik, Jan, Peter, Peter, Thomas og jeg satte ud fra Skuldelev Strand og roede først op i Skuldelev bugten og omkring Kølholm, inden vi satte kursen mod Skovbroen og Eskildsø. Da vi satte ud, var vinden svag, og over os var en næsten skyfri himmel, men vi kunne mærke, at vinden tog til og blev stærkere og stærkere. Der var da også god vind, da vi krydsede bugten lige før Østby. Ved Eskildsø var det højvande, så kajakkerne kom helt op på græsset. Vi fandt madpakkerne og kagen til kaffen frem og satte kursen mod klosterruinen. Eskildsø har fået nye fine borde og bænksæt i teaktræ, så besøgende kan nyde den medbragte under ordentlige forhold. Vi satte os i læsiden, men vi skulle da holde på alt det løse, der ellers ville blæse væk.

Frokostpause ved klosterruinen på Eskildsø.

Efter en god lang frokostpause gik vi tilbage til anløbsmolen, kom hurtigt i kajakkerne, og så skulle vi da lige ud at prøve strømforholdene i det smalle løb, og jeg skal da lige love for, at der var strøm i dag. Det var faktisk umuligt at ro op imod strømmen, hvor den var stærkest.

Strømmen i det smalle løb var stærkest ved Eskildsø, men der var god fart på ved kosten.

Vi blæste nærmest tilbage til Skuldelev efter en herlig dag på Roskilde Fjord. Da vi kom tilbage og havde pakket biler og trailere, skulle Erik lige have sig en dukkert, nu vandet var over 10 grader - han så ud til at nyde det.

Der var inge andre der følte trang til at følge Erik.

Turen.
Deltagere: Torben, Jakob, Stig, Erik, Jan, Peter, Peter, Thomas og jeg.
Turens Længde: 18, 5 kilometer.
Vejret: Solskin i starten på turen og efter middag skyet.
Vinden: Vind fra sydvest 4 - 12 m/s.
Temperaturerne: Luften 15 - 16 grader, og vandet er nu oppe på 10.2 grader.Ingen kommentarer: