onsdag den 21. november 2012

Vellerup Vig - Bramsnæs

En kold, grå og diset dag på Isefjorden sammen med Torben, Elgjægeren, Jakob, Benny, Erik, Palle og Peter. Vi satte ud fra stranden, hvor der for rigtig mange år siden var anløbbro, da det, ud over at være en kold og grå dag, også er vinterroning, roede vi hele vigen rundt for at ro kystnært, og fulgte kysten vi helt til Ejby. Vinden var frisk, så en lokal fisker mente, det ville blive hårdt ude på fjorden, så vi frygtede lidt, at det blev lige så hårdt som i lørdags, men modvinden mod Bramsnæs var absolut intet problem, når vi holdt os inde langs kysten. Vi var lige et smut inde i Ejby Havn, inden vi roede over til Bramsnæs og ned til Draget, hvor vi lagde ind for frokost. Efter frokosten var der kage til kaffen. Elgjægerns kone havde lavet en meget fin æblekage, som vi nød.

Elgjægeren deler æblekage ud til alle.

En bil stoppede på den lille vej til Bramsnæs, og det viste sig at være Palles svigersøn, som arbejder ude på Bramsnæs, og så fik vi en hel del at vide om skolen på Bramsnæs. En ganske interessant oplevelse. Han blev også budt på æblekage.

Gåtur ved Bramsnæs for at få varmen i benene tilbage.

Efter alt det kagespiseri gik vi en lille tur i området, inden vi satte os i kajakkerne for at nyde medvinden til Vellerup Vig. Ved indsejlingen til Vellerup vig mødte vi en sæl, som var meget tæt på kajakkerne, og pludselig faldt den for Elgjægeren og var på vej op på hans kajak, om den var forelsket eller bare gik til angreb vides ikke, men den holdt sig ganske tæt på os helt ind i bunden af vigen. Vi roede over til udgangsstedet, og nu var vinden blevet rigtig kold, og der var kommet mere af den, så det gik stærkt med at få pakket sammen og få noget tørt tøj på efter en fin tur på Isefjorden.

Turen.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Jakob, Benny, Erik, Palle, Peter og jeg.
Turens længde: 15,9 kilometer.
Vejret: Grår og overskyet,  vind fra sydøst ca. 5 m/s. Temperaturen var ca. 6 grader.Ingen kommentarer: