onsdag den 17. oktober 2012

Efterårstur til Anneberg.

Jeg havde egentlig sat næsen op efter en tur fra Lumsås til Gniben, men vejrsituationen ændrede sig til mere vind og mindre sol, så Peter, Erik og jeg besluttede i stedet at tage til Kongsøre og ro mod Nykøbing, så ville det kun være fra Sandskredet til marinestationen, der ville være problemer med vind og bølger. Peter har roet turen mange gange, mens Erik aldrig har været på de kanter, og så var vejrsituationen lige passende for denne tur. Vi mødtes ved kajakklubben og kom hurtigt af sted til Kongsøre, fik pakket kajakkerne og af sted mod Nykøbing. Nu er Nykøbing ikke særlig spændende at besøge, men retningen er god nok. Ved marinestationen var der ret hæftige bølger med refleksbølger, så de var tættet og store. På ydersiden af molen var dykkere i gang med at undersøge spunsvæggen. Sidste gang vi roede forbi, bemærkede jeg da også ret stor nedbrydning af moleanlægget. Da vi havde passeret marinestationen, var det bare fint vand at ro på, og så var der medvind og sol, så det gik bare i god fart mod Strandhusene, og vi besluttede straks at fortsætte til Anneberg, hvor vi vendte ud for Annebergmuseet og roede tilbage til Strandhusene, hvor vi lagde ind for frokostpause.


Turen fra Anneberg til Strandhusene var i modvind, og den var da ret kraftig. Da vi sad ved det grønne område, kom en af de lokale forbi, han  var ude at lufte børnebørnene, og så fik vi en snak om området, som havde fået meget høj status for lokalbefolkningen, nu hvor det var blevet sat i fin stand.  


Efter frokostpausen kom vi ret hurtigt af sted igen, og så var der lige 10 kilometer med modvind og masser af sol, men når vi holdt os tæt inde ved kysten, var det ikke så slemted vinden, så vi holdt en fin fart hele vejen til Kongsøre og nød solen og efterårsfarverne. Vind og bølger havde taget til, så turen rundt om marinestationen var ret voldsom med meget kraftige bølger, som kom langs med molen. Vi søgte hurtigt ind under land, da vi havde passeret molen, og så var det fint rovand igen. Tilbage ved Sandskrdeet fik vi hurtigt pakket sammen og så retur til kajakklubben, hvor vi fik fordelt udstyret i de respektive biler. Det blev også til en hurtig kop kaffe, inden vi kørte hver til sit efter en meget flot efterårstur på Isefjorden.

Turen.
Fra Sandskredet i Kongsøre til Anneberg og retur.
Deltagere: Peter, Erik og jeg.Turens længde: 24,6 kilometer.
Vejret: vind fra sydvest 6 - 8 m/s, en hel del sol og overskyet fra kl. 15.00, temperaturen var 13 grader. Vandet er nu nede på 11 grader "varmt".


Ingen kommentarer: