onsdag den 13. juni 2012

Rundt om Eskildsø.

De sidste dage har det været flot vejr, ihvertfald om formiddagen, og i dag var vi lovet fint vejr med svag vind hele dagen. Da vinden ville tage til ved middagstid, var det om at lægge en tur, som udnyttede vejrrudsigten. Valget faldt på en tur rundt om Eskildsø, og da det samtidig var højvande, så er det en fin onsdagstur. Turen rundt om Eskildsø og specielt Vesterløb, kan ellers være noget af en prøvelse med de mange stenbanker.

 

Det er efterhånden flere år siden, vi sidst har roet turen rundt om Eskildsø, så det var helt fint med denne tur, selv om der var flere, der mente, at de mange sten ikke tilfører turen noget positivt. Vi var seks kajakker, der lagde ud fra Skuldelev Strand, nemlig Jakob, Kim, Henrik, Erik, Peter og jeg. På grund af vejrudsigten roede vi "med uret", vi har tidligere roet den modsatte vej rundt. Vi krydsede fjorden i vindstille vejr med en svag sol, der lige akkurat kunne sende nogle få stråler gennem skyerne. Ved Jyllinge mødte vi et par kajakker på vej i modsat retning. Efter Jyllinge Marina søgte vi godt ud i løbet og fandt god vanddybde hele vejen forbi Eskildsø. Kim kunne dog ikke huske, at der var så meget vand i Vester løb. Det er nok fordi, vi har roet strækningen den modsatte vej og holdt os noget længere inde langs kysten, hvor de mange stenbanker er. Da vi passerede den sydlige ende af Eskildsø, var vinden taget til, men absolut ikke et problem. Vi lagde ind tæt ved udløbet fra Hove Å for at spise frokost på stranden. Efter frokostpausen roede vi i stor afstand til Eskildsø, men vi  kunne alligevel nyde den flotte kyststrækning.

Bemærk afgrænsningen mellem skyer og blå himmel.

Kaffepausen holdt vi ved Østby Havn, hvor vi også kunne se, at der om lidt ville blive skyfrit og masser af sol det sidste stykke tilbage til Skuldelev. Det blev en flot onsdagstur i et meget fint vejr.

Turen.
Dato: 13. juni, 2012.
Deltagere: Jakob, Kim, Henrik, Erik, Peter og jeg.
Turens længde: 20 kilometer.
Vejret: Vind fra vest sydvest fra 1 m/s til ca. 4 m/s. I starten overskyet med lidt sol og senere skyfrit med meget sol.Ingen kommentarer: