mandag den 14. maj 2012

Immeln 2012.

Den årlige tur til Immeln i Sverige var blevet planlagt til en forlænget weekend fra fredag den 11. maj til søndag den 13. maj. Det er samtidig årets første tur med overnatning. Immelnturen er udemærket som en weekendtur, og bruger man tre dage på turen, kan man lave en meget fin tur op i de nordlige områder af Immeln, og det var det, vi havde planlagt. Vi mødtes ved Kanocentralen, fik hurtigt gjort klar og spist frokost, inden vi skulle af sted. Torben, Jakob og Kristian kørte sammen til Sverige, Arne kørte selv, da han havde noget arbejde, der lige skulle ordnes "på vejen", og Henrik og jeg fulgtes ad. Rune kørte selv, da han først havde senere fri, og så ville han støde til os hen under aften. Vi kom fint af sted, men vejret var ikke helt som ventet. Det blæste ca. 8 m/s fra sydvest, så det eneste behagelige ved det var, at vi havde rygvind langs den østlige side, hvilket ikke lyder som så velovervejet, men så slap vi for to kryds i sidevind og kunne så ro i læ af de mange små øer, så det blev faktisk en meget fin tur op gennem søen, og vi ankóm da også i fin stil til Brotorpet efter fire timers roning.


Shelteren var optaget af to danske piger, der var på vandretur i området, så vi slog lejr i læsiden ved shelteren. Rune ankom senere efter en meget hård tur, så han var nærmest udkørt efter turen. Torben havde været i kontakt med ham et par gange, og det var Torbens opfattelse, at han var gået i nødlejr, inden det sidste kryds, så det var dejligt at se ham i god behold. Da vi nu var samlet, fik vi lavet mad og nydt den i et kraftigt blæsevejr, hvor det tilmed var ret koldt, så det blev kun til en lille gåtur til den anden side af Brotorpet. Natten bød på mere vind og regn, men der var ingen af os, som havde det koldt i teltene. Vi var oppe ved 7-tiden, og mens vi sad og spiste morgenmad, kom en stor elg lige forbi, blot 25 meter fra os - et fantastisk syn af en stor luntende elg på tæt hold. Efter morgenmaden besluttede vi os til at blive på land i dag, og det er faktisk første gang, vi har opgivet at tage på vandet under en tur over flere dage, men det ville absolut ikke blive en god oplevelse at tage på vandet i dag. Vinden var taget til, og temperaturen var blot 6 grader, så det var nærmest vintertur i maj. Vi tog godt med tøj på og gik gennem skovstierne op til den nordlige ende af Immeln, hvor der er en lille café, men desværre vae den lukket i dag. På vejen tilbage til lejren købte vi frisk æblesaft, som vi nød til frokosten.

Man kan ikke fornemme kulden, blæsten og regnvejret, men den vil blive husket.

Vi spiste frokost i shelteren, og så virkede det som om, vinden var aftagende, men det var begyndt at regne, så vi var nogle, som gik turen en gang til for at købe mere æblesaft, mens de andre kløvede brænde til bålet - og der gik rigtig meget brænde til denne kolde, blæsende og regnfulde lørdag. Vejrudsigten for søndag så ud, som om solen havde tænkt sig at bidrage til turen, så der var da noget at glæde sig til. Søndag stod vi op til vindstille vejr og fuld sol, men temperaturen var ikke så høj endnu. VI fik hurtigt pakket lejren sammen og pakket kajakkerne med vådt udstyr og så af sted ud på søen.

Søndagsvejr over Immeln.

Det blev en fantastisk tur tilbage til Immeln med adskillige fiskeørne i luften i meget svag vind og enkelte skyer, men der kom flere og flere af dem, så det flotte vejr holdt ikke hele dagen. Turen tilbage blev planlagt til at følge noget af den vestlige side og så også ind mellem de mange øer på østsiden af søen. Vi ankom fint til Kanocentralen, og så skulle der tømmes kajakker og pakkes biler, derefter spiste vi frokost, inden turen gik tilbage til Danamark  

Turen.
Dato: Fredag den 11. til søndag den 13. maj.
Deltagere: Torben, Jakob, Arne, Kristian, Henrik, Rune og jeg.
Turens længde: 35 kilometer.
Grøn rute er fredag og blå rute er søndag.

Ingen kommentarer: