onsdag den 18. april 2012

Halvt rundt om Bognæs

Så kom jeg atter tilbage til onsdagturene efter 3 ugers pause på grund af lidt rejseri, så det var dejligt at være tilbage i kajakken og på kajaktur. Onsdagsturen skulle atter være en tur fra Herslev og så op på nordsiden af Bognæs og retur til Herslev, en af de mange fine ture på Roskilde Fjord. Torben, Jakob, Erik og jeg mødtes ved Herslev Strand, fik hurtigt pakket kajakkerne og så af sted ud og møde foråret. Da vi forlod Herslev var det som om, at vi også skulle begundstiges med lidt sol, men det viste sig kort efter, at solen ikke havde tænkt på at skulle skinne i dag. Til gengæld kunne vi glæde os meget over, at foråret er blevet mere synligt, det var som om, at hvidtjørnen liger er ved at springe ud og så havde Bognæsskoven et dejligt lysegrønt skær over sig, så vi kunne rigtigt nyde at det snart er rigtig forår, men det er som om, at temperaruren ikke vil op af og vandet er stadig hunde koldt, men vi er jo også kun i midten af april, så vi må nok væbne os med lidt tålmodighed.
 
Forår på vej.

Der var mange flotte hvide svaner på fjorden, som vi kunne nyde synet af, når de følte sig generet og ville på vingerne. Da vi kom over på nordsiden af Bognæs ville vi da lige over og se om vi kunne se havørnereden, så vi roede over i nærheden af det afspærrede område og vi kunne da svagt skimte havørnereden, men inge havørne. Det har hele tiden været vores mening, at vi skulle gå i land ved "træstammen" for at nyde frokosten på dette dejlige sted. Efter frokosten gik vi en tur i området og kunne nyde synet og duften af et stort areal med friske ramsløg.

Skovbunden var dækket af flotte nyudsprungne ramsløg.

Tilbage ved træstammen fik vi hurtigt pakket kajakkerne og så af sted mod Herslev. I starten af turen så vi en enkelt hjort inde i skoven, så vi holdt øje med området for at se, om der stadig skulle være nogle af de flotte rådur og vi blev ikke snydt for synet at de flotte dyr. De havde simpelt hen taget opstilling på toppen over skrænterne ved rævegravene, hvor vi kunne tælle 6 flotte stykker råvildt stå i siluetter og kigge på os og så manglede vi atter Elgjægeren til at fortælle os, hvad det er for nogen. Tilbage ved Herslev fik vi pakket bilerne efter endnu en dejlig dag med gode oplevelser på Roskilde Fjord.
 
Der er vildt på toppen.

Turen.
Dato: 18. april, 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Erik og jeg.
Turens længde: 17,5 kilometer.
Vejret: gråvejt, vind fra øst, sydøst ca. 5 m/s og temperaturer omkring 10 grader, mens vandet blot er 6 grader.

Ingen kommentarer: