onsdag den 18. august 2010

Roskilde - Ølvig

Onsdag den 18. august.
.
Jakob og jeg havde tænkt på en tur til Svinø og rundt om Knudshoved, men vejrudsigten var ikke til en sådan tur i dag, så den må vente. Som alternativ foreslog jeg Stevns Klint, men vinden kom fra sydøst først på dagen, så det var heller ikke sagen, så det blev i stedet for en tur på Roskilde Fjord.
Da vi lagde ud fra Roskilde, var det med lidt sol og svag vind fra sydøst, så det blev en tur med rygvind ud og modvind tilbage til Roskilde. Vi tog turen ind i Kattinge Vig, hvor vi rundede Ringøen. På turen ud af Kattinge Vig var havørnen lige på vingerne for at byde os velkommen til dens område.
50 meter før pausestedet ved Ølvig på nordsiden af Bognæs begyndte det at regne, i starten en ret kraftig byge, som varede kort tid, derefter let regne resten af turen tilbage til Roskilde. Vi krøb i læ under nogle store træer med en meget fin udsigt over vigen. Både Jens og Jakob havde kager med, som vi nød til kaffen. Det klarede lidt op, så vi gjorde klar til turen tilbage i modvind, men vinden var svag, så det var helt fint. Jens havde et par ærinder, han skulle have klaret inden lukketid, så han forlod os ud for Kattinge Vig og skyndte sig tilbage til Roskilde.
Tilbage ved Roskilde Havn, da vi havde pakket efter en fin tur, afsluttede vi dagen med en kop kaffe med resterne af Jakobs medbragte kokostoppe.
Turen.
Dagens distance: 19,7 kilometer.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens H. og jeg. To afbud til turen.
Vejret: Svag vind fra sydlige retninger, lidt sol inden middag, derefter regn under frokosten og på turen tilbage til Roskilde.

.

Ingen kommentarer: