onsdag den 28. juli 2010

Jungedal - Hønsehalsen

Onsdag den 28. juli.
.
Der er ikke mange steder på fjorden, hvor vi ikke har været, og da vejret stort set var uden vind, var dagen perfekt til nye opdagelser, så det blev til en tur fra Jungedal ved Kyndbyværket, nord om Orø til Hønsehalsen på Tuse Næs.
På dagens tur deltog Karin, Kate, Elgjægeren, Torben, Kim, Stig og jeg. Ulla meldte fra på grund af sygdom.

På denne tur kunne vi rigtig nyde Kyndby Rev og nordsiden af Orø.
Da vi rundede Nørre Rev på Orø, var vi i tvivl om, det var et par marsvin, der lå og boltrede sig i vandoverfladen, men ved nærmere eftersyn måtte vi konstatere, at det var flokke af multer, der muntrede sig. Da vi passerede Nørre Rev, mødte vi et par kajakker, men de synes ikke, der var grund til at hilse, så de kom nok fra Hammerkrogen.
   
Borrehoved i medlys med skyerne spejlende sig i vandet.
         
Da vi kom til Marsmanden efter et par timers roning, var det tid til en frokostpause, så vi lagde ind ved mundingen til Hønsehalsen og holdt en god pause. Fjordbunden er god og fast sandbund her ved Marsmanden, men inde ved kysten var den meget blød, mudret og ildelugtende, så dette område indbød ikke til en badetur. Vi besluttede derfor at lægge ind ved nordsiden af Orø til en kaffe- og badepause.
 
Udsigten mod Orø fra pausestedet fejlede bestemt ikke noget.
Vi lagde ind under skrænterne for en kaffe- og badepause. Området er ekstremt stenet, så vi skulle passe på ikke at ramle ind i de mange sten, og inde på kysten var det også besværligt at få kajakkerne på land. Da vi sad og nød kaffen og udsigten, kom to kajakroere forbi og hilste på under deres tur rundt om Orø.
Elgjægeren kunne ikke vente med at få sig en dukkert, så han var i vandet, næsen inden vi var ude af kajakkerne. Da vi andre havde drukket kaffe med lidt sødt til, smuttede Karin, Torben og jeg også en tur i vandet. 
Turen.
Deltagere: Karin, Kate, Elgjægeren, Torben, Kim, Stig og jeg.
Distance: 24,2 kilometer.
Vejret: Sol fra en næsten skyfri himmel. Først på dagen næsten vindstille. Kl. 14.30 blæste det op fra nord til ca. 5 m/s.

.

Ingen kommentarer: