lørdag den 31. marts 2018

Påsketur

Vejret denne påskelørdag var gråt og koldt med en let vind fra østnordøst, så det føltes ekstra koldt, selv om termometret viste 3,5 grader. Søren og jeg havde aftalt at ro en påsketur, og så kan vi sidde bagefter og mene, at vi nok skulle have roet om fredagen, hvor vejret var langt bedre til en tur på vandet, men sådan blev det ikke. Vi kørte til Munkholmbroen og satte ud på en meget lavvandet fjord, og så roede vi mod Vellerup Vig. Der var heldigvis læ inde under bakkerne og en stor del af turen, men også lidt nyis inde ved land ved Ejby Havn, hvor vinden ikke kunne skubbe isen væk, så det var forhåbentlig den sidste is inden foråret, eller var det en meget fin tur op til Vellerup Vig.
Vi roede ind i bunden af vigen for at se, hvor meget skade vinterens højvande og blæst havde gjort ved kysten. Det så fint ud, selv om vinteren har været lidt hård ved den sydlige del af Vellerup Vig. Vi mødte en enkelt hunedderfugl med en masse flotte hanner omkring sig, det så sjovt ud, når de kappedes om at gøre sig til for hunfuglen.
Vi lagde ind ved Kyndeløse Nordmark, hvor vi nød frokosten. Det blev en særdeles kort pause, da det var ret koldt at sidde på stranden og spise frokost, det er måske også et tegn på, at jeg har rundet et skarpt hjørne, men jeg synes alt i alt, at det har været meget koldt i marts. Under turen tilbage mod Munkholmbroen kunne vi også opleve en masse gæs på træk. Tilbage ved Munkholmbroen fik vi hurtigt pakket sammen og så tilbage til klubben for at få et varmt bad. 
Et par meget store flokke gæs på træk.

Turen: Munkholmbroen til Vellerup Vig og retur.
Date: 31. marts.
Deltagere: Søren og jeg.
Turens længde: 10,8 kilometer.
Vejret: Klart gråvejr med let vind fra østnordøst på 4 - 6 m/s.
Temperaturerne: Luften 3,5 og vandet lige over 0 grader.

Ingen kommentarer: