lørdag den 12. august 2017

Misterhult 2017

Onsdag den 2. august.
Sommerturen 2017 gik atter til Misterhult Skærgård. Vi var syv kajakker, som drog af sted onsdag morgen den 2. august, og efter 6 timers kørsel holdt vi på molen ved Klintemåla. Kajakkerne blev pakket, vanddunkene fyldt, og så af sted mod Lille Bergö, hvor vi roede samme rute, som vi også roede i 2016, og efter et par timers roning i fint vejr med lidt vind og noget overskyet, lagde vi ind i bugten på Lille Bergö. Landgangen var noget mere besværlig end sidste år, da der lå en masse ildelugtende tang på kysten, og klipperne var usædvanlig glatte. Pudsigt nok mødte vi ingen ørne på den første dag, hvilket må siges at være usædvanligt. Vi fik slået lejr, tændt bål, og så var vi klar til at nyde Grethes mad, som bestod af kyllingestykker og salat. Efter lidt hygge omkring bålet gik vi til ro, da solen gik ned.

Torsdag den 3. august.
Torsdagsvejret var lige som onsdagsvejret, men med næsten ingen vind men mange skyer sammen med lidt sol, vejret lignede det ustadige danske sommervejr. Jeg startede dagen med at glide og falde på de glatte klipper, jeg slog mig heldigvis ikke, men det var meget nødvendigt med rent tøj. Tørt og rent tøj på, og så startede vi med at ro rundt om øgrupppen ved Âlö og fortsatte nordover og roede rundt mellem de mange flotte øer og skær øst for Örö. Frokosten blev hold på Örö, hvorefter vi i roligt tempo roede tilbage til Lille Bergø. Vi nåede lige tilbage, inden regnen begyndte, samtidig kom der også en del vind. Vi startede med at slå tarp og læsegl op, så vi kunne sidde i ly af regnen om aftenen.

Fredag den 4. august.
Fredagsvejret varslede regn og torden hen over eftermiddagen, så vi planlagde en lidt kortere tur mellem øerne mellem Svinskær og Bränö, et område der er fantastisk flot og varieret. Vi skulle være tilbage inden klokken tre, hvor der var varslet uvejr ved firetiden. Vi ville være sikre på, at vi ikke kom til at sidde ude på et skær, mens det tordnede og lynede omkring os. Vi fik rigtig meget regn og vind denne aften, men tordenvejret kom først, da vi var gået til ro.

Lørdag den 5. august.
Lørdagen bød på opklaring med ganske få skyer og noget mere vind fra sydvest. Kajakkerne skulle pakkes, og vi skulle til Café Østre Skalö, hvor det var planen at spise god varm mad. Det gik meget hurtigt med at få ryddet lejren og få pakket kajakkerne, vi var på vandet kvart i ni, og så tog vi en tur i området, inden vi satte kursen mod Østre Skalø. Vi var ved cafeen klokken 12 og fik samme bord som sidste år. Solen bagte, så det var dejligt med en kold øl inden maden. Maden kom hurtigt og smagte godt. Det blev til en lang pause på et rigtig godt spisested, hvor vi også fik fyldt vanddunkene op. Tilbage i kajakkerne fortsatte vi mod Öster Eknö. Vinden var ret kraftig fra sydvest, så det blev en lidt hård tur, indtil vi kom i læ ved Øster Eknö, hvor vi måtte  ro længe for at finde en god lejrplads, men enten var der for meget vind, pladsen var optaget, eller også var der for lidt plads til syv telte. Til slut besluttede vi os for at ro tilbage og slå lejr ved lagunen. Pladsen var langt bedre end ved første øjekast, men var dog udsat for vind. Til gengæld kom der ingen regn, og så var udsigten fantastisk. Vi fandt et godt sted med læ, hvor vi kunne sidde og hygge os, indtil solen gik ned, men der var også myriader af myg, som var helt vilde med os, så vi havde myggesprayen med hele tiden, også når vi skulle i skoven for os selv. Det var så som så med aftensmaden, da alle var blevet godt mætte af maden på Østre Skalö.

Søndag den 6. august.
Søndagsvejret var var næsten lige så blæsende, som lørdagsvejret, men næsten ingen skyer, så vi startede med at ro nordpå, da det var planen at ro op i området ved Marsö og Händelöb, men da vi kom fri at øerne, var der ikke stemning for at ro ud i bølgerne, så vi valgte at ro ned til den lille fjord, hvor vi havde regnvejstop sidste år. Vi roede rundt mellem de mange øer øst for Eknö, inden vi lagde ind ved bebyggelsen. Her var borde og bænke, så vi kunne sidde i solen og nyde frokosten, derefter gik vi en god lang tur på øen, hvilket var en rigtig god oplevelse, det var næsten som at gå rundt i et frilandsmuseum. Masser af gamle huse og skærgårdsgårde, som bar tydeligt præg af, at der har været et rigtigt skærgårdssamfund på Eknö. Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt gjort os klar til turen tilbage til lejren. Det blev en meget fin tur, og så fik vi også rørt benene lidt på Eknö.

Mandag den 7. august.
Mandag skulle vi atter rydde lejren og tilbage til området ved Älö. Det blev en tur langs Öster og Vester Eknø, og så skulle vi lige finde lejrpladsen. Under turen til Skalö fandt vi et fint sted at slå lejr, der var bare lige den lille hage ved det, at jeg ikke kunne huske helt præcis, hvor den lå, og der var heller ikke andre, der kunne huske det, så det blev på Kärsmansholmen, vi slog lejr, lige over for pladsen på Lille Bergö. Det er en skøn plads med aftensol, pladsen må betragtes som en af de bedste i Misterhult, men ikke meget græs, kun klipper. Vi fik etableret os, samlet en del brænde, så vi kunne lave et godt bål til om aftenen.

Tirsdag den 8. august.
Tirsdag morgen var med sol fra en skyfri himmel og næsten ingen vind, så vi ville ro ned omkring Ekö og skærene i området mellem Ekö og Boskär. Kaffepausen blev holdt et par timer efter på lejrpladsen på Ekö. Det blev et fint gensyn med Ekö, selv om ikke alle kunne genkende øen. Derefter roede vi rundt mellem de mange øer og skær mellem Ekö og Boskär, så tilbage til Ekö for at holde frokosten på denne skønne lille ø, og nu kunne alle huske, at de havde været her før. Efter en god lang frokostpause roede vi mellem skærene ind til Klintemåla, hvor vi skulle hente vand og lige kigge ind i cafeen. Ejeren af butikken og cafeen var sur over, at vi lagde ind til rampen ved cafeen, det var helt uforståeligt, da rampen ikke skulle bruges, og vi her havde kajakker og udstyr under opsyn hele tiden, så vi hurtigt kunne få kajakkerne væk, hvis den skulle bruges.  

Onsdag den 9. august.
Onsdag morgen skulle hjemturen begynde. Vi fik hurtigt pakket sammen og fyldt kajakkerne og så afsted mod Klintemåla i fuld sol og næsten skyfrit, hvor vi roede i lige linie. Bilerne blev hentet, og biler og trailer blev pakket. Det gik meget hurtig, alle hjalp til, vi nød lige en kop kaffe, inden vi forlod Klintemåla. Lige før Växjö holdt vi ind ved "Cafiket" for at få lidt frokost og så afsted igen, så vi kunne komme hurtigt hjem. Men lige efter Hörr gav Peters bil op, nu ville den ikke længere. Pigerne tog Hans med hjem, og så holdt vi dér. Vejhjælpen kom efter godt en time for at transportere os til VAG i Eslöv, hvor bil og trailer blev låst inde, og så stod vi dér. VAG og SOS International blev kontaktet og var til meget stor hjælp. Vi ville leje en bil, så vi kunne komme hjem, men det kunne ikke lade sig gøre, da vi ikke måtte køre ud af Sverige. Vi gik tilbage til centrum for at tage toget til Holbæk, billetten til København blev købt, men på perronen måtte vi konstatere, at togene ikke kørte på grund af signalfejl, og ingen kunne fortælle os, om de kom til at køre foreløbig. Informationer var der ingen af, så usikkerheden og frustrationen var stor, ingen vidste noget om, hvornår vi kunne komme fra Eslöv. Efter en times tid besluttede vi os for at tage en taxa til Malmö, og for formedelst 1500 kroner kom vi til Malmö, og efter nogle minutters venten kom toget og kørte os til København. Da vi ankom til København, var toget til Holbæk lige kørt, så atter en times ventetid og så afsted til Holbæk. Nu var der efterhånden gået noget nær otte timer fra bilen gav op, så det var en umådelig lang og anstrengende tur hjem. Peters bil holder stadig på værkstedet i Eslöv, og de gør min trailer også sammen med alt vores udstyr og fem kajakker. Bortset fra den sidste del af hjemturen, så var det en fantastisk uge i Misterhult Skærgård, vejret var ok og stemningen god. Jeg må konstatere, at der stadig er mange store oplevelser, der venter i Misterhult Skærgård.

Turen: Misterhult Skærgård.
Dato: Fra onsdag den 2. august til onsdag den 9. august.
Deltagere: Grethe, Lisbeth, Birgit, Hans, Peter, Michael og jeg.
Turens samlede længde: 150 km.
Onsdag den 2. august 6 kilometer.
Torsdag den 3. august 20 kilometer.
Fredag den 4. august 19 kilometer
Lørdag den 5. august 25 kilometer
Søndag den 6. august 15 kilometer
Mandag den 7. august 21 kilometer
Tirsdag den 8. august 29 kilometer.
Onsdag den 9. august 6 kilometer.

Ingen kommentarer: