torsdag den 6. juli 2017

Rundt om Knudshoved

I dag er det sommer, masser af sol, klart vejr og ingen vind, så når lejligheden byder sig og stemningen så absolut var til at opleve Knudshoved, et sted, man ikke oplever ret tit, skulle dette fantastiske vejr bruges på denne tur, selv om der er langt til Svinø. Flere i gruppen har aldrig oplevet Knudshoved, så det var oplagt at ro denne tur. Vi kom lidt sent af sted fra klubben på grund af mange forskellige aktiviteter, men af sted mod Sydsjælland i to biler og med seks kajakker. Turen ned over Sjælland forløb fint, og efter halvanden time var vi ved udsætningsstedet på Svinø. Vi fik hurtigt pakket kajakker og parkeret bilerne og så af sted langs kysten mod Avnø i det mest fantastiske solskinsvejr. Ved Svinø var vi langt ude på fjorden fordi, der er så lavvandet. Vi satte ret hurtigt kursen mod sælområdet, og der gik ikke mange minutter, før vi nærmest var omringet af nysgerrige sæler. Ude, hvor sælerne holder til på de mange sten, lå vi et stykke tid og betragtede de mange sæler, som blev ved med at komme hen og kigge på os, gad vide hvad de egentlig tænker, når de ser os ligge der og kigge på dem.
Efter sæloplevelsen fortsatte vi ind mod Knudskov og Knudshoved Odde og roede frem til draget, hvor vi lagde ind for frokostpause. Det blev til en god lang frokostpause i den fantastiske natur, vi sad på et tæppe af vilde blomster og kunne nyde lærkerne over os. Da vi var klar til nye oplevelser, bar vi kajakkerne over på den anden side af draget og fortsatte på den sydlige side af Knudshoved, nogle troede, at vi var fremme ved spidsen efter næste pynt, og det kunne man blive ved med at tro, for Knudshoved er trods alt fem kilometer lang, med helt fantastisk natur og mange pynter og vige. Endelig rundede vi spidsen og lagde ind på nordsiden for at gå i land og så gå op på toppen af dette unikke sted, oppe på toppen nød vi kaffen og naturen.
Tilbage i kajakkerne roede vi hen til draget, hvor vi krydsede direkte over til isætningsstedet på Svinø, det var et uproblematisk kryds med lidt sidevind fra vest, det gav lidt sideværs bølger, men efter knap en time var vi ovre. Vi fik hurtigt pakket sammen, og så skulle Peter og Michael lige have en dukkert i Dybsørenden, inden vi gjorde klar til at køre tilbage til klubben. Turen tilbage var lige så uproblematisk som udturen. Ved klubben var der parkeringsproblemer, og min trailer var pakket godt inde foran bilerne, så vi skulle skubbe en bil til siden, for at jeg kunne få traileren ud. Det blev en fantastisk tur rundt om Knudshoved i et fantastisk vejr og med masser af sæler.
Selv kvæget havde det for varmt.

Turen: Svinø til Avnø med kryds til Knudskov, rundt om Knudshoved  og et kryds til Svinø. 
Dato: 6. juli.
Deltagere: Grethe, Marianne, Peter, Søren, Michael og jeg.
Turens længde 25,2 kilometer.
Vejret: Sol og klart vejr med svag vind fra vest på ca. 2 - 3 m/s.
Temperaturerne: Luften 21 grader og vandet 18 grader.

Ingen kommentarer: