lørdag den 10. juni 2017

Susåen

Når nu nummerpladerne til Susåen gælder i fire dage, hvorfor så ikke tage turen to gange, specielt når turen om torsdagen ikke omfattede hele turen til Holløse Mølle, desuden var planen, at de, som ikke kunne ro om torsdagen, skulle have muligheden om lørdagen, så 10 kajakker satte atter ud fra Vrangstrup med kurs mod Holløse Mølle. Det var ikke helt nemt at fylde holdet, men det lykkedes efter tilmeldingsfristen var overstået. Susåturen er en meget flot tur i den midtsjællandske natur. Lørdagsvejret var perfekt til en tur på Susåen, svag vind fra vest og masser af sol sammen med ti glade og forventningsfulde kajakroere. Vi fik hurtigt klaret logistikken med to biler og trailere ved Holløse Mølle og retur til Vrangstrup, derefter en kort information om første del af turen ud til Tystrup Sø og så af sted.
Nattens regn havde tilført en del mere vand i åen, og da vi trillede kajakkerne ned til åen, begyndte solen at skinne, og det gjorde den lige til vi atter ankom til Vrangstrup for at hente den efterladte bil. Turen ud til søen foregik i roligt tempo, og fra Næsbybro var der livlig trafik af kanoer, som alle var på vej ud til søen. Der var en hel del råb og høj musik i nogle af kanoerne. Kanoudlejerne bør på det kraftigste informere kanogrupperne om, hvordan man forholder sig over for landgang på private områder, nu kan jeg godt forstå lodsejernes uvilje mod kanosejlere, enkelte har en opførsel, som har en hel del at ønske. Vi lagde ind for frokost samme sted som i torsdags, hvor vi fandt en skøn plet til at nyde vejret og frokosten, det blev en god lang frokostpause.
Efter pausen fortsatte vi langs kysten ned mod den anden del af åen og sikke en forskel, der var på åen her, den var bredere og bevoksningen var som i en allè. Vi havde vinden ind bagfra, så det var for det første forfriskende med lidt vind, da tempoet ikke var ret meget højere end på åen. Vi gled fint ind i passagen mellem Tystrup og Bavelse sø og derefter ind på åen igen. En fantastisk forskel på åen i forhold til turen fra Vrangstrup, nu roede vi nærmest under høje træer samtidig med, at vandet også var lidt mere klart. Vi slap ikke for de støjende kanoer, som var af en besynderlig opbygning med masser af øl samt hjælpemotor, så der er mange måder at tage på Susåtur. Snart var vi ved Holløse Mølle, og så var det tid til at få pakket sammen, og hvor var det dejligt, at vi havde fået tilladelse til at fragte kajakkerne gennem Mølleområdet, så vi kunne slutte turen ved Holløse Mølle. Derefter kørte vi til Vrangstrup for at hente den sidste bil og afslutte turen med en kop kaffe og så lige nyde det sidste glimt af åen, dog fik vi også turens eneste regndryp, inden vi satte kursen mod Holbæk efter en fantastisk dag på Susåen.

Turen: Fra Vrangstrup til Holløse Mølle.
Dato: 10. juni.
Deltagere: Bolette, Pia, Anne Mari, Mari-Ann, Helle, Per, Jørgen, Alex, Kim og jeg.
Turens længde: 27,3 kilometer.
Vejret: Sol fra starten af turen på åen og svag vind fra vest på ca. 3 m/s.
Temperaturerne: 20 grader over vandet og ca. 14 grader i vandet.

Ingen kommentarer: