onsdag den 17. maj 2017

Dræbersnegle

Dræbersnegle eller onsdagssnegle går vel ud på et. Onsdagsturen skulle i dag udgå fra Høve Strand og være turen til Ordrup Næs. Der var lige som lagt op til, at det ikke var det ideelle vejr til den tur, men vi roede altså fra Høve Strand til Ordrup næs. Vejret var ganske fint, næsten ingen vind, lidt varmt og ved nærmere eftersyn viste termometret 17 grader, da vi satte ud fra stranden. Næsten alle havde smidt vinterrotøjet, nu hvor vandet var kommet over 12 grader, og i håb om, at solen ville titte lidt frem.
Vi fulgte kysten i passende afstand, så vi kunne nyde de mange hornfisk, som stort set var langs hele kysten. Der var dog også en del lystfiskere ud med snøren, og det så ud som om, de fik hornfisk med hjem allesammen. Vi lagde ind i bugten på vestsiden af Ordrup Næs, fandt et fint sted, hvor vi kunne nyde frokosten og solen, som var begyndt at skinne gennem skydækket. Den stod på onsdagssnegle til kaffen, og så var det tid til en gåtur ud på næsset for at få et fantastiske syn af dette meget specielle område. Tilbage ved kajakkerne oplevede vi en lille præstekraveunge, der løb mellem sten og tang sammen med moderen, den var usædvanlig svær at få øje på, når den stod stille, men da vi holdt os på afstand, blev den lille unge atter forenet med sin mor, et fantastisk syn.
Præstekraveunge mellem sten og tang.
Inden turen tilbage, var det om at få justeret, hvor meget tøj vi skulle havde på, og så på vandet igen, Vinden var forsvundet, så Sejerøbugten lå helt blank, samtidig havde temperaturen sneget sig op på omkring 24 grader, så det blev en særdeles varm tur tilbage til Høve Strand efter en fantastisk tur rundt om Ordrup Næs. Vi nød en sidste kop kaffe sammen med en af de enorme onsdagssnegle, inden vi kørte hjem.

Dræbersneglene.

Turen: Fra Høve Strand rundt om Ordrup Næs og retur.
Dato: 17. maj.
Deltagere: Kim, Palle, Jens, Kristian og jeg.
Turens længde: 21,4 kilometer.
Vejret: Lid skyet senere masser af sol, vind fra 2 til 1 m/s fra vestlige retninger.
Temperaturer: Luften fra 17 til 24 grader og vandet 12 grader.

Ingen kommentarer: