onsdag den 5. april 2017

Fra vindstille til frisk vind

Onsdagstur på Roskilde Fjord fra Skuldelev Strand med kurs mod Selsø Hage, en tur som vi ofte ror, når vinden kommer fra vest. Inden vi satte ud, fik vi lige behandlet aprilsnaren omkring Hansemann Luchter, som var til stor morskab for os, ingen var dog i tvivl om, hvem der var forfatteren.
Da vi satte ud, var der stort set ingen vind, men vejrudsigten lovede ret kraftig vind fra vest op ad dagen, så for at være på den sikre side, så blev det denne tur. Det var til med overskyet, hvor der også blev lovet et par solstrejf ved middagstid. Vi kunne konstatere, at skydækket blev tyndere og tyndere, efterhånden som vinden tog til, og da vi nåede til Selsø Hage, var det næsten skyfrit, og vinden var ret kraftig. Jeg må også konstatere, at foråret er noget mere fremme ved Roskilde Fjord end ved Isefjorden, lige som vandtemperaturen også er næsten to grader højere i Roskilde Fjord, hvilket forklarer  forskellen.
Vi kunne således nyde slåen og andre tidligt blomstrende træer langs fjorden. Ved Selsø Hage skulle vi lige ud at mærke vestenvinden, så vi roede ud ved revet, inden vi vendte for at lægge ind for frokostpause i læ bag de høje træer. Det blev en god lang frokostpause, hvor vi kunne nyde solen i læ for vinden. Tilbage i kajakkerne roede vi tilbage mod Skuldelev med ret kraftig sidevind, og den tog da også til i styrke. Ved Torp Ladegård kunne vi mærke ret kraftige vindstød og en vind, der var oppe over 10 m/s., så den sidste del af ture var ret hård. Vi fik hurtigt pakket sammen og klædt om, og som sædvanlig afsluttede vi turen med en kop kaffe og resterne af Sørens dejlige kage.
Selsø Hage fra vandsiden.

Selsø Hage fra landsiden.
Forår og fugletræk over Eskildsø.
Tilbage ved Skuldelev Strand.
Da vi sad og afsluttede turen, kom en cyklist forbi på lejrpladsen. Det var hans første overnatning på en cykeltur jorden rundt, en tur, der vil tage ham et års tid. Hvilken udfordring han står over for !
 Cyklisten ved sin første overnatning på turen jorden rundt.

Turen: Skuldelev Strand til Selsø Hage og retur.
Dato: 5. april.
Deltagere: Jakob, Hansemann Luchter alias Jens, Palle, Søren, Finn og jeg.
Turens længde 16,6 kilometer.
Vejret: Fra næsten vindstille til kraftig vind fra vest, 3 - 10 m/s. og fra overskyet til fuld sol.
Temperaturerne ca. 10 grader og vandet 12 grader.


Ingen kommentarer: