onsdag den 12. oktober 2016

Vinterroning

Så er vandtemperaturen kommet under 10 grader, så tørdragten og vinterroningstøjet er fundet frem, og taget i brug, samtidig med, at vejret næsten opfører sig som vinter. Det er gået meget stærkt med temperaturfaldet i fjorden i år. For blot et par uger siden lå vandtemperaturen lige under 20 grader. Vintersæssonen blev indviet med en pandekagetur til Sørmer Skov. Vinden var kraftig fra nordnordøst, hvilket ikke er så heldigt for en kajaktur i læ, når det skal være enten Isefjorden eller Roskilde Fjord.


Onsdagsturen skulle udgå fra Hammer Bakke, og så skulle vi op til Sørmer Skov, som er vores traditionelle pandekagested. Vi skulle dog lige op og kigge på Kyndbyrevet inden vi skulle lave pandekager. Vinden var ret så kraftig ude på revet, og vi blev sideført med ret stor kraft.Efter besøget på revet lagde vi ind på den lille plet ved Sørmer Skov, og snart var vi i gang med at lave mad. Oprindelig skulle vi have lavet æggekage, og det havde jeg glædet mig til, så min lækre æggekage var hurtigt klar, mens de andre kæmpede med deres pandekager på trangiaerne. Efter frokosten gik vi en tur i skoven for at nyde solen, som efterhånden skinnede fra en næsten skyfri himmel.

Tilbage ved kajakkerne var vandstanden faldet betydeligt, så vi skulle gå et godt stykke i det lave vand for at kunne komme i kajakkerne igen. Ud over at vandstanden var faldet, så var vinden også faldet, så vi fik ikke ret meget gavn af medvinden tilbage til Hammer Bakke. Turen tilbage tog dog ikke ret lang tid, og vi holdt os ude i nærheden af sejlrenden, så vi ikke ramlede ind i nogle af de mange sten på strækningen. Det blev en lidt kort tur, men ud fra vinden, så var det en fin tur.

Turen: Hammer Bakke til Kyndbyrevet og Sørmer Skov og retur.
Dato: 12 oktober.
Deltagere: Torben, Jakob, Kristian, Palle, Jens, Søren og jeg.
Turens længde: 12,6 kilometer.
Vejret: Vind fra nordnordøst 7 til 4 m/s. sammen med en del sol.
Temperaturerne: Luften var lidt over 10 grader og vandet lige under 10 grader.


Ingen kommentarer: